Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

Dojenčkov a la carte

Tiste, ki me redno spremljate, se morda spominjate posnetka izpred nekaj mesecev, ko sem (neuspešno) poskušala v Julijo spraviti kakšno žličko hrane, njo pa je zanimalo čisto vse, razen moji napori.

Res je, da so ji takrat ravno izraščali zobje in se je nato stanje malo izboljšalo, pa vseeno je goste hrane, z izjemo riževe kašice, pojedla ravno za vzorec. Bila sem že čisto obupana, saj sem vrgla stran vsak obrok teh bio zadevščin, ki so drage kot žafran, starši pa jih seveda navdušeno kupujemo za podmladek, ki nam jih nato pljuva v glavo. Na koncu sem popolnoma izgubila voljo do priprave obrokov zanjo in sem ji preprosto dala stekleničko, da sem se vnaprej izognila polurni kalvariji.

Ko sem pred kakšnima dvema mesecema o tem ravno spet jamrala Jaku, me je vprašal, kaj sem ji pripravila tokrat. “Ja bučke in piščanca, klasika, pa noče jest!” In nato me je razsvetlil s tako preprosto idejo, da me je kar malo sram, da mi to ni padlo na pamet: “Ja a bi ti jedla vsak dan to pusto s****, brez začimb in okusa?” Ker sem večkrat opazila, da je navdušena nad našo hrano je očitno že nekaj na tem, zato sem naslednji dan ponovno spravila v pogon moj Beabin kuhalnik, v katerem pripravljam pripravljam praktično vse in mi prihrani ogromno časa. Vanj sem dala sladek krompir, brokoli, piščanca, malo svežega timijana, peteršilja in majarona, tik pred miksanjem pa še žličko olivnega olja. Aleluja, naš otrok je prvič v življenju pojedel toliko, da mi je dejansko zmanjkalo, ko je ona še vedno odpirala usta!

Sliši se kot minimalna sprememba, vendar je pri nas naredila čudež;  Vsak dan ji z veseljem pripravljam zdrave in hranljive obroke, in še z večjim veseljem opazujem, kako jih pomlati. Ker me do zdaj še niti ena knjiga receptov za dojenčke ni prepričala, ne glede na to, kako zelo sem brskala, sem se pač odločila delati iz glave ter to deliti na Instagramu z meni podobnimi obupanimi mamami – in iskreno, odziv me je šokiral, saj nisem pričakovala, da nas ima toliko težave s prazno glavo, ko pride do obrokov za dojenčke!

Ker je težko vse zajeti v eno objavo mi sporočite, kaj vas najbolj zanima (zbrani recepti za malice, kosila, triki za več pitja, pripomočki za pripravo hrane…),  se potrudim in objavim v kratkem. Za prvič pa z vami delim recept, ki je zadnje čase na našem meniju vsaj 1x tedensko…

 

SPOMLADANSKA POLENTA

Kaj potrebujete za pripravo:

 • Beaba (ali katerikoli drugi soparnik)
 • 4 šparglje
 • por
 • polento
 • belo ribo (jaz ponavadi uporabljam polenovko)
 • sveže začimbe (rožmarin, timijan in majaron)
 • maslo – lahko začimbno ali navadno

V soparnik na koščke približmo 1x1cm narežite ribo, por in šparglje, dodajte začimbe in zaženite. V kozici medtem na nesoljeni vodi skuhajte polento in ji vmešajte čajno žličko masla, nato pa jo dodajte v soparnik in vse skupaj zmiksajte v željeno teksturo.

Julija to jed obožuje in upam, da bodo tudi vaši postali takšni ljubitelji špargljev! 🙂

 

L. <3

 

*Mimogrede, Beabin kuhalnik in vse pripomočke, ki jih uporabljam lahko najdete pri Malih Zakladih*

Ni komentarjev

  Oddajte komentar

  To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .