Bazen misli / Predstavljeno

Kaj si želim, da bi vedela lani…

Ko enkrat zanosiš, se pred tabo odprejo neznane širjave izdelkov in storitev, iz vseh strani te prepričujejo, da so čisto vse nujne za preživetje, hkrati pa imajo ljudje kupe “pametnih” nasvetov. Torej, kaj si želim, da bi vedela pred enim letom?

 1. Ne glede na to, kako rada bi realizirala vse kombinacije oblačilc, ki jih imaš v glavi, obstaja določeno število outfitov, ki jih bo novorojenček ponosil. In ne, vsa luštna krilca ne pridejo v poštev vsaj dokler otrok ne sedi, kajti prej ali slej končajo nekje pod brado (kar pa se verjetno strinjamo, da ni ravno modni presežek, ne? 🙂 )
 2. Vsi čevlji letijo iz stopalc. VSI!
 3. Dojenček si je na 3D sliki iz ultrazvoka, ki jo plačaš v zlatu podoben nekako tako, kot Čivava Nemškemu ovčarju. Veš, da je ista vrsta, ampak zmečkan obrazek, stisnjen ob steno maternice nikakor ni podoben temu, kar boš čez nekaj mesecev držala v naročju.
 4.  Prvi mesec je najlažji. Ne bodi naivna in ne misli, da bo trajalo večno :))
 5. Nosečniške pajkice iz H&M-a so izum stoletja.
 6. Otroci včasih pač jokajo. To ne pomeni, da sem pristašica metode izjokavanja (nisem!), ampak dejstva, da ni potrebno skočiti v zrak in zagnati panike takoj, ko se dojenček oglasi. To je njihov način sporazumevanja in drugače pač ne znajo. Vedno pravim, da so v tem podobni psom, začutijo tvoj strah, zato bodi suverena 😉
 7. Ko dobiš otroka, se vse spremeni, od tebe pa je odvisno, na boljše ali na slabše. Če ga vzameš kot izgovor, da se zrediš za 15 kg, ne hodiš več iz hiše in pustiš službo pač ne moreš pričakovati, da bo tvoje življenje še kdaj kaj več, kot samo menjanje plenic in pobruhana trenirka.
 8. Ne glede na to, kako težko je, po nekaj mesecih je super, da gre dojenček v svojo sobo. Če si bolj paničen tip, si omisli dihalno podlogo in vrhunsko varuško, vsekakor pa nisi nič slabša mama, če nisi hkrati tudi nočna duda.
 9. Treba si je vzeti čas za zmenek, ne pa čakati na pravo priložnost (kajti te ne bo nadaljnih 18 let). To ne pomeni, da plešeta na mizi diskoteke do jutranjih ur, temveč da si vzameta dve uri za kino, kar obljubim, da ni nemogoče.
 10. Polovico stvari, ki jih tovoriš v porodnišnico prineseš domov nedotaknjenih. Čeprav so v velikosti manjšega šotorskega krila, so njihove spalne srajce super zadeva, saj dobiš novo po vsakem tuširanju, hkrati pa te ne skrbi za morebitne madeže. Lastnih vložkov in mrežastih hlačk v Ljubljanski porodnišnici sploh nisem potrebovala, lanolin bi mi lahko po potrebi prinesel Jaka, brati pa nisem imela ne časa ne volje. Za naslednjič bom spakirala samo kakšen prigrizek, copate in polnilec za telefon.

1 komentar

 • Sara
  12. januarja, 2018 at 14:48

  Zelo drži. Vse napisano … Super, da se je nekdo odločil to ubesediti in upam, da si prebere to čimveč bodočih mamic … 🙂

  Odgovori

Oddajte komentar

To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .