Otroška oprema / Predstavljeno

Nakupovalni uspehi in kiksi

Če ste ravno v pričakovanju prvega otroka, je tale članek obvezno čtivo, seveda pod pogojem, da med tem črnim še petkom niste oklestile družinskega proračuna do te mere, da bo za vas črn tudi naslednji, ko vam izklopijo elektriko 🙂

Takoj, ko sem zagledala magični plus (in potem še dva naslednja, saj prvemu nisem verjela), sem oddrvela v trgovino po prvi bodi, s katerim bi Jaku ob vsem pompu predala novico. In v trenutku, ko sem stala sredi H&M-a, z zarodkom velikosti kavnega zrna, sem začutila neizmerno nujo, da pokupim vse tiste luštne, mini zadevice. Z veliko mero samokontrole sem sicer odšla ven samo z enim kompletom, v prihajajočih mesecih pa se je ta manija samo še stopnjevala.

Vsakič, ko zagledaš oblačilce, ki stane samo 10 €, se prepričaš, da to pa resnično potrebuješ in da bo brez teh hlačic dojenček, sirota, praktično gol hodil po svetu, pa nujno potrebuje še kup pripomočkov… če bi na koncu potegnila črto in izračunala, koliko sva dejansko zapravila za Julijo do dneva, ko se je rodila, bi verjetno Jaka doživel blažji infarkt.

Torej, kateri nakupi so se resnični izkazali kot koristni in bi jih vsekakor ponovila, če bi se odločila imeti še kakšnega otroka in kaj so tisti kiksi, ob katerih bi se kar zjokal, ko pomisliš da si vrgel denar stran?

KORISTNE ZADEVE:

1.) Sleepyhead gnezdece

Vem, da je dražje od ostalih in vem, da so otroci tisočletja spali brez njega, ampak verjemite, da je vredno vsakega centa. Meni osebno veliko pomeni, da lahko operem in menjam samo prevleko, ne pa da vsakič perem celo gnezdo, skupaj s polnilom, ki se seveda nato posede, zato je bila to edina logična izbira, hkrati pa je edino, ki stoodstotno diha in je narejeno iz vrhunskih, dojenčku neškodljivih materialov. Mi ga uporabljamo od prvega dne in Julija v njem res krasno spi, saj ji nudi oporo hrbta, kar je super zaradi polivanja in okrog ga prenašam kot nomad. Ker se ga lepo pospravi v temu namenjeno torbo, sva ga vzela s seboj na vikend na Cresu, pa za noč v Brdih… povsod je spala kot top, saj ji je bilo v njem lepo domače in sploh ni dojela, da ne spi v svoji posteljici.

2. Sterilizator

Vesela sem, da nisem poslušala vseh “pametnih” nasvetov in se kljub temu odločila za Aventov sterilizator. Jakova mami nama ga je prinesla kot darilo in od takrat vsak večer notri namečeva dude in stekleničke, zaženeva, čez 7 minutk pa so zadeve že brez bakterij. Seveda se lahko odločite za cenejšo metodo, prekuhavanje v loncu, ampak meni se iskreno to nikakor ne bi dalo vsak dan, plus dejstvo, da se lahko cuclji čez čas obarvajo belo zaradi vodnega kamna.

3. Nosilka

Naslednje super darilo je bila Ergobaby 360 nosilka, ki sva jo dobila od Jakove sestre. V dneh, ko se Julija nikakor ni umirila, razen ko je spala v naročju, jaz pa sem rabila proste roke, mi je večkrat rešila glavo, notri je zaspala kot bubica, hkrati pa jo lahko uporabljam tam, kjer moja draga Mima zataji (recimo na sprehodu po gozdu).

4. Glasbeni vrtiljak

Ta nakup sva opravila šele pred kratkim, ko je imel Baby Center ravno akcijo in sem ga dobila res ugodno, pa je že pristal na lestvici top 5. Ima super sponko, s pomočjo katere ga lahko poljubno prestavljam, najbolj prav pa mi pride v avtu, ko Julija kot v transu strmi vanj in se pogovarja z vrtečimi metulji.

5. Doodoo medvedek

Ker oponaša zvoke maternice, je odličen za pomiritev dojenčka, uporabljemo pa ga praktično od rojstva. Kadar se predrami in zajoka, jo hitro uspava nazaj, če le ni lačna (v tem primeru ni zadeve, ki bi jo uspela umiriti njeno rjovenje).  V primerjavi s podobnimi produkti me je Doodoo prepričal s funkcijo samodejnega vklopa in izklopa po 3 minutah ter, seveda, pralnostjo.

6. Isofix

Klik in je že varno nameščena v avtomobilu. Ko sem se včeraj zapletala med varnostne pasove v prijateljičinem avtu sem se v mislih stokrat zahvalila puncam, ki so mi ga kupile za baby shower.

KIKSI:

1.) Napačna številka oblačilc

Vsi so mi govorili, naj nikar ne kupujem številke 50, nato pa sem se znašla s 53 centimetrskim dojenčkom, ki je plaval v številki 56. Slednji so ji bili prav šele čez kak mesec, jaz pa sem imela posledično kup oblačil, ki jih nikoli ni oblekla, saj sem računala, da bo avgusta, ko bo vroče, nosila kratke rokave številka 56, letošnji september pa se nikakor ni izkazal kot kak tropski mesec.

2. Igrače

Doma imamo skladovnico najlepših, najmehkejših in najdražjih igračk, ona pa se igra s tistimi, ki sva jih obdržala iz same vljudnosti do ljudi, ki so jih prinesli. No, očitno so vedeli kaj delajo, saj ima najraje ravno tiste kičaste, ropotajoče zadevice, ostalih pa zaenkrat še niti pogleda ne.

3.Prsna črpalka

Za to molzno mašino sem plačala kup denarja, nato pa ugotovila, da kljub polnemu dojenju ne načrpam niti 50 ml mleka. Najprej sem imela izposojeno kolegičino ročno, pa sem bila prepričana, da bo šlo z električno bolje. No, le ta se je izkazala za enega večjih šoping grehov.

 

4. Pripomočki za dojenje

Tako me je bilo strah dojenja, da sem se oborožila z lanolinom, kompresami, prsnimi nastavki in blaznicami… Od vsega tega sem preventivno uporabila dve Multi Mam kompresi, ostalo pa je v originalnem stanju pristalo na dnu omare. Če se izkaže, da boste kaj od tega dejansko potrebovale, raje pošljite moža v trgovino. Če ne boste rodile na kakšnem samotnem otoku, boste preživele te pol ure, obljubim 🙂

5. Preveč stekleničk in dud

Če že, se oborožite z eno stekleničko in škatlo adaptiranega mleka, nikakor pa ne ponovite moje napake in ne kupujte stekleničk na zalogo. Meni vse tiste luštne Herobility in Avent stekleničke lovijo prah, po potrebi uporabljam samo Medelo, ki preprečuje sesalno zmedo. Enako je z dudami, Julija je na začetku zagrabila samo tisto reklamno Mam-ovo iz Pikapolonice.

6. Stol za dojenje

Za zdaj se pri nas še ni izkazal, saj zvečer vedno dojim leže v najini postelji in jo nato prestavim v njeno sobo, saj se tako lažje umiri, čez dan pa sedim na kavču in zraven gledam televizijo.

 

Kaj pa ve, imate kak zgrešen ali posrečen nakup, ki ga ni na moji listi? 🙂

 

 

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .