Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

Poplava avtosedežev

Ko smo Julijo v porodnišnici napakirali v njeno BeSafe lupinico, kot da prevažamo najbolj lomljiv kitajski porcelan, se je v njej kar izgubila, tako drobna je bila. Skozi mesece je pridna rasla, mi pa smo sproti odstranjevali blazinice, ki so jo v njej obdajale in kmalu smo prišli do točke, ko je zmanjkalo plasti, ona pa je še kar utesnjena in postane nervozna vsakič, ko jo začnemo tlačiti v lupinico. Nosi namreč že številko 74, je res dolga, pa tudi debela zimska oblačila nam zadeve prav nič ne olajšujejo, zato jo moram vsakič sproti za v in iz avta slačiti do bodija, oblačiti ter med vožnjo po nogah pokrivati z odejico.

Ker je očitno, da prav dolgo ne bomo mogli vztrajati (čeprav vem, da je optimalno dojenčka čim dlje prevažati v lupinici), smo se začeli ozirati za avtosedežem, ki bo vseeno varen in optimalen za njen razvoj. Tukaj pa naletim na težavo … kakšne lastnosti pravzaprav sploh iskati pri poplavi vseh možnih znamk in modelov?

Vedela sem, da mora imete res odlične crash teste, biti uporaben čim dlje, obvezno orientiran vzvratno tudi po zakonsko določeni dobi (naju je prepričala tale povezava: https://www.avtosedezi.si/zakaj-vzvratni-avtosedez ), možnost različnih naklonov, dodaten bonus pa sta mi tudi vrtenje za 360 stopinj zaradi lažjega zapenjanja otroka ter seveda dizajn.

In verjamete ali ne, po dobre pol ure, preživete s prodajalko v največji trgovini za otroke in nešteto urah na spletu sem ugotovila, da niti eden ne ustreza vsem tem kriterijem! Izbor sem torej zožila na dva, ki sta vseeno najbolj ustrezala zahtevam: AxKid ReKid in Cybex Sirona. Prednost prvega je, da se otrok lahko vozi v nasprotni smeri vožnje vse do 25 kg in ima drugače, tako kot Cybex, vse razen 360 stopinj vrtenja. Prednost Cybexa? Na voljo je v roza barvi :))

Imate izkušnje s kakšnim izmed teh dveh avtosedežev, ali pa bi mi priporočile drugega?

4 komentarji

 • Petra
  6. januarja, 2018 at 17:24

  Jaz sem gledala od recarota 0-18kg (okoli 500€) imena na zalost ne vem na pamet in maxicosi axissfix. Se se nisem odlocila katerega ampak imata oba super Adac teste (na nemsko uradni strani so podatki) in moznost voznje v vzvratni smeri,vrtenje za lazje jemanje otroka ven.

  Odgovori
  • admin
   10. januarja, 2018 at 18:36

   Petra, hvala tudi tebi, preverim še to…ni vrag, da ne najdem nekaj primernega za najino punčko:).

   Lara

   Odgovori
 • Živa
  8. januarja, 2018 at 04:03

  Britax römer dualfix = Cybex Sirona. Ista kategorija, dobri testi. Oba 360 vrtljiva. Tudi Romer v violični barvi.

  Mi smo z Romerjem zadovljni. Imamo extremno netipičen avto.

  Odgovori
  • admin
   10. januarja, 2018 at 18:34

   Živa, hvala za namig, preverim še tega:).
   Lara

   Odgovori

Oddajte komentar

To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .