Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

Naš večerni ritual – mini spa oddih!

Tokrat lahko malo več časa namenim naši večerni rutini, ki je predvsem zanimala tiste, ki imate težave z uspavanjem. Ampak preden začnete brati, imejte v mislih, da je vsak otrok drugačen in da ni nujno, da bodo naše taktike delovale kot univerzalni recept!

Kar se tiče Julijinega spanca, sem sitna in striktna, ker mi nikakor ni do tega, da bi ji po nepotrebnem rušila težko priučen ritem, na katerem sva delali praktično od rojstva. Če mi torej kdo reče, da bi prišel na obisk ob 19h, mu že vnaprej povem, da se bo v tem času lahko družil le z enim izmed naju.

Čisto vsak večer, brez izjeme, se začne s kopanjem ali vsaj malo daljšim tuširanjem, ker vodo rees obožuje in jo še dodatno utrudi. Pred časom sem vam že opisala, zakaj sem se odločila za Afroditino linijo Baby&Kids, ki je glavni del naše nege, z njeno pomočjo pa Julija vsak večer čofota brez skrbi, da bi ji agresivne sestavine izsušile kožo.

Kadar vidim, da je še preveč razigrana za spanje in je čas za daljše namakanje, ji pripraviva kad s pomočjo Baby Natural šampona in kopeli, ki se res bogato speni. Ko se igra z goro mehurčkov noro uživa in tako divja, da ponavadi samo še pade v posteljo ? Če pa vidim, da je že zelo utrujena, jo ponavadi samo stuširava, pri čemer uporabljamo kar njihovo peno za telo iz linije Kids – razen po potrebi, kadar je potrebno umiti še lase (zadnje čase ji je fascinantno, ker so končno začeli poganjati in v njih najdem vse od kakijev do gresa), takrat se pranja lotimo s šamponom, ki ima dodan še balzam. Celotna linija takoooo diši, da bi jo lahko po kopanju kar pojedla, koža je na otip res nahranjena, nič izsušena, lasje pa prav puhasto mehki! Prav sumljivo celo Jaka izpod tuša hodi s subtilnim vonjem češnje, tako da ga imam na sumu, da je dejansko on glavni krivec za ekspresno porabljene zaloge ? Enkrat do dvakrat tedensko jo na previjalni, preden obleče pižamico še “zmasiram” s kremo za obraz in telo, potem pa sva pripravljeni na večerjo.

Ker zvečer ne želi nobenih gresov, polent itd., sem obupala in ji tako pač postrežem hrano, ki ji ustreza. Ponavadi je to kakšen topel sendvič s pirinim toastom, mocarelo in piščančjimi prsmi, tunin namaz, otroška pašteta… čez dan poje ogromno sadja in zelenjave, zato sem se že zdavnaj nehala obremenjevati za vsak obrok. Po tem umijemo zobke, nekje med 19.30-20h  jo položiva v zatemnjeno sobico z nočno lučko, jo dava v spalno vrečo, prižgeva uspavanke na timer in še stekleničko z 200ml adaptiranega mleka (kravje ji ni ustrezalo) – ko to popije ji poveva, da jo imava rada in se vidimo zjutraj, dava dudo, nato pa ugasneva lučko in greva iz sobe. Ponavadi zdaj zaspi takoj, prve mesece pa smo pač nabijali kilometrino in po 10x na večer popravljali dudo ter jo mirili, ampak se je več kot očitno obrestovalo!

Resnično upam, da bo tudi mali T. tak zaspanec kot Julija, predvsem pa, da bomo tudi z njim hitro ujeli nek ritem in ugotovili, kaj in na kakšen način mu ustreza. Če bo po sestrici, pa bomo za večerne priprave očitno rabili kar bazen namesto kadi ???

 

L. ❤️

 

*objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Afrodita*

2 komentarja

 • Meta
  27. novembra, 2018 at 23:21

  Lara pozdravljena!
  Tile blogi so prav ljubki za prebrat..kratko in jasno ?
  Sem pa pomislila pri teb blogu na Julijine zobke..glede na to da zvecer po umivanju zobkov spije se mleko je to umivanje skoraj brez smisla,saj je mleko polno sladkorjev,ki nato celo noc “najedajo” njene zobke.
  Brez zamere nocem biti nič pametna,vsiljiva in ukazovalna ampak samo kot dober nasvet ?
  Lepo bodite,lahko noc ?

  Odgovori
  • admin
   28. novembra, 2018 at 14:57

   Zivjo, ja, sem ze razmisljala, kako to uredit, ampak njej je to mleko v posteljici super za uspavanje in ce ji po njem scetkam zobe se spet razbudi. Tako da potem zjutraj se enkrat scistiva, samo potem spet je… upam, da bo cimprej opustila tole vecerno mleko, pa da zakljucimo vecer z umivanjem 🙂

   Odgovori

Oddajte komentar

To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .