Bazen misli / Predstavljeno

Bridezilla, I. del

Ste vedele, da naj bi se par poročil v roku leta dni po zaroki? Jaka me je zaročil marca v Pariški hotelski sobi, po tem, ko sem mu uničila čisto vse popolne točke za usodno vprašanje. Ker sem bila še v fazi konstantne slabosti, ravno pa se je začenjala čudovita era stranišča na pol ure, me nikakor ni uspel prepričati, da bi z zateklimi gležnji odkrevsala na Montmartre, za Eifflov stolp je bila nenormalna gneča in ker sem bila na njem že trikrat se mi ni ljubilo čakati v vrsti, tako da mu ni preostalo nič drugega, kot da v mini marketu libanonskega trgovca pod apartmajem poišče čajne svečke in improvizira :))

Pred časom sva gledala film, v katerem je glavni igralec sam izdelal zaročni prstan in takrat sem mu v šali rekla, da ko se bo zame kak fant tako potrudil, bom pa celo jaz rekla “ja”, Jaka pa ne bi bil Jaka, če ne bi te izjave vzel smrtno resno. Poiskal je starejšega zlatarja in mu predstavil idejo, nato pa sta skoraj dva meseca skupaj izdelovala moj zaročni prstan (in vmes uničila kup materiala 🙂 ). Ker je vedel, da mu nikakor ne bom verjela, da ga je dejansko izdelal sam je celoten postopek dokumentiral in prav zato, ker je vanj vložil toliko ljubezni in truda, je ta prstan zame najlepši kos nakita na svetu <3

Ker sva oba vedela, da poroka na magistratu, brez vseh prijateljev in družin ne pride v poštev, sva idejo kar malo odložila, saj sva se pripravljala na prihajajočo članico, hkrati pa se nisva želela zakreditirati za izvedbo in v ta namen raje sproti varčevala. Po novem letu, pa sva bila naenkrat enotna: če ne bova tega naredila zdaj, ne bova nikoli, do poletja zagotovo ne bom ponovno noseča (dekliščina in poroka na jabolčnem soku!?), končno pa bova imeli z Julijo enak priimek, ker je bil tudi prvotni plan in ima ravno zato samo enega.

Nekako sva imela oba v mislih preprosto, nežno poroko, sredi narave in tako nama je padlo v oči Posestvo Pule. Šla sva na ogled, predstavili so ponudbo, vendar me je zmotila nenormalno visoka cena prenočišč za svate, saj jih nisva želela dodatno finančno obremenjevati, nedodelani meniji in stalno višanje cene menija. Ker sem imela v glavi zelo jasno podobo, kako si želim, da bi sama zadeva potekala, nisem pa vedela, kako to realizirati, sem se obrnila na čudoviti punci iz AK Weddings, ki OBVLADATA! Karin je takoj razumela moje želje in v sekundi našla alternativo, ki se mi je že po fotografijah zdela sanjska, zato smo se nemudoma odpravili na krajši izlet, da preverimo, če je to res to, kar iščeva. Veličasten grad, čudovit vrt, vrhunska hrana, poletni termin… to je to! Junijsko soboto bova v družbi najdražjih preživela na Ferrarijevem vrtu gradu Štanjel, nato pa se prepustila kulinariki gostilne Kobjeglava v tamkajšnji viteški dvorani!

Lokacija je torej odkljukana, druga nujna zadeva na seznamu pa je bila izbira poročne obleke. Ker sem že večkrat kot model sodelovala s Poročnim kotičkom in vem, da imajo noro lepe obleke, sem zbrala punce (ženin me pred dnem D v njej ne sme videti) in tako smo ob steklenici Moeta in Macaronsov v slabe pol ure našle tisto pravo. Zagledala sem jo med vrstami in vrstami oblek in takoj vedela, da je nekaj posebnega. Bila je prva, ki sem jo pomerila in na koncu smo se čisto vse strinjale, da je nedvomno kot delana zame. Najboljši del Poročnega kotička je vsekakor to, da lahko dobiš vse na enem mestu. Tako sem lahko hkrati izbrala še svoj poročni prstan v Zlatarni Mirage, ki tam gostuje, saj se je Jaka odločil za čisto preprost obroček, zato nisem bila omejena pri stilu mojega, ter vabila. Oboje vam pokažem v kratkem, obljubim.

Tisto najnujnejše je tako za mano, zdaj pa z načrtovalko Karin usklajujemo še ostale podrobnosti, izvajalce, obleke družic, dekoracijo… kar bom z vami delila v naslednjih objavah. Predvsem se nikakor ne morem odločiti glede torte, tako da bom zelooo vesela predlogov!

 

L. <3

9 komentarjev

 • Tinca
  20. marca, 2018 at 14:04

  Tole sem pa komaj čakala, odkar sem na IG videla (in glasovala), da se nekaj pripravlja :P. Ker se tudi sama pripravljam na organizacijo poroke me zanima, boš morda delila še ostale podrobnosti o katerih pišeš (izvajalce, obleke družic, dekoracijo)? Kaj pa hrana in pijača, imaš morda kakšne napotke:-)?

  Vem, ogromno vprašanj, ampak meni je poroka res misija, za katero ne vem kako se naj je lotim :P.

  P.S. bi lahko morda objavila link do punc, ki ti pomagata?

  Hvala ti in super blog!
  T.

  Odgovori
  • admin
   20. marca, 2018 at 22:19

   Živjo,

   seveda bom objavila vse detajle, ampak kot verjetno sama opažaš je tega čiiiisto preveč za eno samo blog objavo :))
   Kar se tiče pijače, na brzino, preračunajta, ali se vama bolj splača all inclusive ali plačevanje čepnine pijače, ki jo prineseta – pri nama je prva opcija ugodnejša. Pa odločita se, ali bosta žganje in pijačo, naročeno pri šanku plačala vidva, ker je to lahko spet en ogromen in nepričakovan strošek! Za hrano pa zahtevajta degustacijski meni, da vidita kaj pravzaprav plačata.

   Tole je FB stran punc, ki nama koordinirata vse zadeve, ju pa najdeš tudi na Instagramu: https://m.facebook.com/AKweddingsplanningandstyling/

   Srečno s pripravami! ❤️

   Odgovori
 • Eva
  20. marca, 2018 at 20:52

  Pozdravljena,

  Mi2 sva se lani avgusta poročila v Kobjeglavi (civilna & ohcet). Supr lokacijo sta izbrala, hrana je božanska, pri nama so bili vsi navdušeni. Samo ena stvar naju je zmotila – natakarji so malo prepočasi polnili kozarce, jih je bilo treba večkrat opozorit.
  Če bosta vajino cvetje naročala v cvetličarni, ki ponavadi krasi v Kobjeglavi – cvetličarna Cvetje, bodita pozorna, da so magneti na naprsnih sopkih ok, moj zenin in njegova priča sta notranja magnetka zgubila že med slikanjem, ker sta bila očitno šopka pretežka.
  Če te še kaj zanima glede kobjeglave pa povej..
  Sta pa Simo in Farzila res supr in vrjamem, da vama bosta pričarala supr dan!

  Odgovori
  • admin
   20. marca, 2018 at 22:24

   O super slišat take pohvale, midva sva šla tja jest po ogledu in sva bila čisto navdušena!

   Pogostitev bo sicer kar na gradu, ampak jo imajo oni čez, tako da ne dvomim v kulinariko, dekoracijo imata pa čez punci iz AK Weddings, ki sta domači na tem terenu in vem, da obvladata…

   Sta imela zorganiziran kak prevoz za svate, ali so si našli tam za spat?

   Odgovori
   • Eva
    21. marca, 2018 at 14:15

    Pozdravljena,

    Sem prehitro prebrala 😉 prevoza mi2 nisva organizirala, ker nisva želela določiti ure. Večina svatov je spala v Kobdilju, neka gospa ima 2 hiši s sobami (za okoli 40 gostov), nočitev z zajtrkom je bila misilm da 20 evrov. Če želiš, lahko poiščem kontakt.

    Lp

    Odgovori
    • admin
     21. marca, 2018 at 23:13

     Sicer sva dobila pdf z nastanitvami, ampak je vedno fino met kaj poceni in preverjenega, prosim!

     Odgovori
 • Lili
  21. marca, 2018 at 14:24

  Joj, svaka čast, meni je poroka mission impossible, dokler imam malega otročka. Pa bi se takoj in z veseljem. Mogoče me pa tale blog opogumi, moj me itak že priganja.
  Sem si pa pogledala slikice od teh punc, božanske, če bosta imela v tem stilu bo noro lepo:)

  Odgovori
  • admin
   21. marca, 2018 at 23:15

   Ja, najtežje se je spravit k stvari, ampak ko enkrat rezerviraš termin tako ni poti nazaj in si “prisiljen” izpeljat zadevo, potem pa je itak top ? In ja, jaz tudi upam, da uspe v tem stilu ker mi je noro lepo! ?

   Odgovori
 • Lettie
  9. septembra, 2018 at 00:42

  Thanks for the wonderful article

  Odgovori

Oddajte komentar

To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .