Bazen misli / Predstavljeno

Dan, kot vsak drugi

23.12. bo zame vedno poseben datum, čeprav je bil do lani še čisto navaden dan pred božičem, ko že vlada vsesplošni kaos zamudnikov, ki se med policami grebejo za zadnje darilne sete Malizije.

Lansko leto sem se na ta dan odpravila v zobno ordinacijo, kjer sem takrat še delala s tako groznim občutkom slabosti, da do poldneva nisem spravila vase niti grižljaja. Temu pravzaprav niti nisem pripisovala nekega večjega pomena, ko pa se mi je ob vonju dezinfekcijskega sredstva obrnil želodec, pa sem vseeno pokukala na koledar. Ok, nič pretresljivega, par dni zamude je zagotovo zaradi stresa, ne? In še zanimivost, pacientki, ki je ravno takrat sedela na stolu je bilo ime Julija in takrat sem prvič sploh pomislila, da mi je to res lepo žensko ime! 🙂

Ko sem se na poti iz službe spotoma ustavila v Maximarketu pri kozmetičarki, mi nekaj ni dalo miru in znašla sem se sredi nekakšne prodajalne zelišč. Pri sebi sem si rekla, da bom kupila test čisto za vsakprimer, da zadevo odmislim in zvečer pri prijateljih v miru spijem kozarec ali dva (je bil le veseli december ;)), če ga seveda sploh prodajajo. Prodajalka mi na to vprašanje pritrdi in povpraša, kakšen test želim. Digitalni, navadni, Clearblue, xy…? Clearblue poznam iz reklame, torej izberem tega, seveda navadnega, ker se moram tako samo prepričati, da si domišljam stvari.

Na poti domov sva s Saro celo pot govorili o bedarijah, saj se mi je zdelo tako neverjetno, da ji niti povedala nisem za svojo magično paličico in po litru vode je bil prvi postanek v kopalnici. Uporabljen test sem med čakanjem odložila na kad in bolj kot ne mimogrede sem nanj pogledala čez približno 15 minut, ko sva bili ravno sredi ugotavljanja, kaj bomo počeli za novo leto. Minute, ki so sledile so malo zamegljene, vem samo, da sem začela test stresati kot da je termometer in Saro prekinila kar sredi stavka, da ji bom poslala sliko in naj še ona nujno preveri, ali vidi enako. Seveda je zaradi mojega šoka najprej pomislila, da sem doma zalotila Jako, ki me na kavču vara s skrivnostno neznanko :)))

Takoj sem se odpeljala v lekarno nakupovalnega centra in kar na javnem stranišču naredila še drugi, digitalni test. Veste, da se minute, ko čakaš na rezultat tega modernega čuda vlečejo kot ure?! Tudi drugi test je bil pozitiven, pokazal je celo koliko tednov sem noseča in tudi če sem bila prej skeptična, v tistem trenutku ni bilo več nobenega dvoma. 23.12. je postal dan, ko se je najin svet obrnil na glavo in čeprav nenačrtovano, je Julija postala najlepše božično darilo, ki bi si ga sploh lahko zamislila <3

 

Kako pa ste ve izvedele da ste noseče? Se že veselim vaših zgodbic!

P.S.: A katero zanima, kako sem povedala novico Jaku in kako je odreagiral? 🙂

2 komentarja

 • Pia
  17. aprila, 2018 at 17:10

  Iiii kako lepo! Ja, še nadaljevanje zgodbe prosim! 🙂 Kdaj in kako si povedala potem še Jaku? In ostalim?

  Odgovori
  • admin
   18. aprila, 2018 at 22:35

   Njegov odziv je bil res hecen, sem mu povedala še isti dan, ostalim pa počasi nekje do 3m… mi je pa že prej govoril, da sem sigurno noseča, pa kar nisem želela slišat nič o tem ?

   Odgovori

Oddajte komentar

To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .