Bazen misli / Predstavljeno

December, mi smo pripravljeni!

December se vztrajno približuje, mali pa me z brcami vsak dan bolj vneto opozarja, da mu počasi primanjkuje prostora in bo kmalu čas za izselitev. V trenutku, ko sem z eno nogo v sedajšnjem stanovanju, z drugo pa v hiši, me z vsakim tednom, ki kar zbeži mimo, bolj grabi rahla panika, da ne bom pripravljena, zato sem se končno brcnila v rit in odpravila po tiste najnujnejše pripomočke za prihajajočega člana. Zame je butična trgovinica Mali Zakladi raj na zemlji, verjetno ne bi bila pol tako srečna če bi me spustili v šoping v Harrodsa, kot takrat ko sem nabirala stvari za dojenčka ?

Kaj se je znašlo na mojem seznamu?

Gugalnik

Nekateri pravijo, da je nepotreben luksuz, meni se zdi nepogrešljiv. Čez dan si želim otrokove bližine, po prvem mesecu, ko se začne počasi zavedati sveta okoli sebe pa je tudi dojenčku noro zanimivo opazovati svet, ne pa cele dneve preždeti v zibki ali še bolj neizvedljivo, v naročju. Hkrati lahko tam oddrema, saj ga prijetno uspava in s tem mamam prihrani marsikatero preglavico. Prvič sem imela Mamaroo-ja in Nuno Leaf, tokrat sem se odločila za Nuno Leaf Grow v odtenku Champagne, izboljšano različico predhodnika.

 

Voziček in lupinica

Če ste zamudile sam dogodek, si lahko več o izbiri vozička preberete v objavi, lupinico pa sem tokrat namesto BeSafe izbrala Nuna Pipa Lite, saj je ena izmed najlažjih na trgu, kar mi bo vsekakor prišlo več kot prav po carskem rezu, hkrati pa pride že v kompletu z isofixom ter je kompatibilna z vozički Stokke. Prvič sem imela isofix bazo, ki je lifesaver, če ste veliko na poti – za ta nasvet se mi boste lahko zahvaljevale vsakič, ko boste gledale koga, ki manevrira z varnostnimi pasovi ?

Gnezdece

Če bi morala izbrati top nakup za dojenčka, je gnezdece Sleepyhead Deluxe vsekakor moja prva izbira. Julija je v njem spala kot bubica, ker se je počutila varno tudi, ko je iz varnega trebuščka prišla na svet, saj jo je spominjalo na njej znano maternico. Še zdaj, ko je stara več kot 14 mesecev spi v Sleepyheadu, samo prešli smo na večjo dimenzijo, prevleke stalno perem in so kot nove, tako da pri drugem otroku nisem oklevala niti za hip. Zanj ga imam v Marble izvedbi, nikakor pa se ne morem odločiti o drugi prevleki…

Tetra plenice

Še ena stvar, pri kateri sem prvič poslušala nasvete, kako jih ne rabim in so totalno brez smisla, nato pa jih stalno dokupovala, saj je imela Julija refluks in so bile pri nas potrošni material. Tokrat imajo noro luštno linijo Aden&Anais z Miki Miškami, ki je bila ljubezen na prvi pogled! ?

Odejica

Za malega T sem vzela dve, prvo A&A iz omenjene kolekciji Miki Miške, ki je namenjena pokrivanju doma, saj je malo tanjša in reees ogromna ter drugo Little Giraffe, najmehkejšo stvar na svetu. Če bi delali take za odrasle mene ne bi več spravili iz postelje!

Torbe

Nisem pristašica klasičnih mama torb, zato so stvari iz kolekcij Tiba&Marl in Jujube balzam za mojo dušo. Tokrat sem za v porodnišnico izbrala vedno modno črno “potovalko”, ki jo bom lahko kasneje ponosila tudi za krajše oddihe ali prenašanje otroških stvari na plavanja ipd. Je ravno prav velika, da vanjo spravim vse potrebno, hkrati pa ne preogromna za prenašanje. Namesto previjalne torbe sem se tudi tokrat odločila za nahrbtnik Jujube, ki je res fantastična rešitev, saj ima noro dobro razporeditev in ogromno predalčkov, ki so top za organizacijo vse krame, ki jo mame nosimo s seboj.

Dude in grizala

Pripravljeni imam zaenkrat dve različni dudi: Hevea 0-3 mesece, ki je top zaradi naravnega kavčuka in Elodie Details, ki me je prepričala z  napisom “Happiness is born”. Vem, da račke Kawan zaenkrat še ne bo uporabljal kot grizalo, je pa vseeno uporabna že zelo kmalu kot igračka za v kad.

Milestone kartice

Fotografije mi pomenijo ogromno, Julijino prvo leto imam praktično v celoti dokumentirano ravno s pomočjo teh kartic, zato sem jih vsekakor nabavila tudi tokrat.

Brisačke

So brisačke in so Little Giraffe brisačke – če imate doma oboje veste, da je razlika kot dan in noč. Sicer je tudi cena višja, ampak pri nas so po letu in pol uporabe še kot nove,  tokrat pa sem vzela enake, samo v modrih odtenkih.

Previjalna komoda Stokke

Največji kiks, ki ga lahko narediš v otroški sobi? Odprte omare. Prva previjalna je danes čisto neuporabna, saj ima namesto predalov poličke, iz katerih Julija z rušilno močjo vsaj enkrat dnevno izvleče čisto vse, kar ima na dosegu. Tokrat sem vzela Stokke previjalno komodo s predalniki, kamor bom pospravila vse pripomočke, hkrati pa se bo super dopolnjevala s posteljico Babyhood Kaylula. Ker se nama je zdelo nesmiselno nabavljati še eno malo, sva raje za Julijo vzela večjo, Stokkejevo “hiško”, ki bo prišla prav tudi kasneje, ko ji bomo odstranili stranico in tako bomo še pred prihodom dojenčka zamenjali posteljici. Mimogrede, Sleepyhead Deluxe se top prilega mali dimenziji Kaylule, Grand pa Stokkeju, tako da ju bomo uporabljali v kombinaciji ??

 

Seznam za oblačilca je tokrat veliiiiko krajši kot prvič, predvsem pa sem bolj izkušena in vem, da sem takrat ogromno denarja zmetala stran za bedarije in tokrat ne nameravam pretiravati, več o tem pa vam zaupam v drugi objavi!

 

L. ❤️

 

* Vse zgoraj naštete izdelke najdete v butični trgovinici Mali Zakladi, v sodelovanju s katerimi je tudi nastala ta objava*

Foto: Matic Lipar

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .