Bazen misli / Predstavljeno

Deljenje sreče

Vsi, ki me poznajo vedo, da sem obsedena z božičem. Ne vem, morda so krive vse te lučke, darilca, dobra volja, ali pa skupek vseh, vem samo, da ga čakam bolj kot triletnik v pričakovanju bagra s prikolico.

Ko sem bila še noseča, sem naletela na Facebook skupino mamic, ki so imele prav tako kot jaz rok avgusta 2017 in bolj kot ne mimogrede, pritisnila gumb “Join group”. Takrat se mi ni niti sanjalo, da bo teh 180 žensk iz celotne Slovenije postalo nepogrešljiv del mojega vsakdana, da bomo skupaj držale pesti za čisto vsako, ki je zakorakala v porodno sobo kot general v bitko, jokale ob izgubah nesojenih avgustovčkov, se dobivale na kavah in z določenimi navezale celo tisto pravo prijateljstvo, ki se sicer redko najde.

Kljub temu da sem velik skeptik glede večjih skupin žensk (prej ko slej se vse spreobrnejo v en velik kokošnjak, kjer začne frčati perje 🙂 ), je do zdaj vsaka debata potekala kulturno, in verjeli ali ne, celo ko je kakšna omenila cepljenje, je niti ena ni prišla polivat z žegnano vodo in zraven molila za njeno dušo! Ok, vedno zatavam, bistvo tele objave je, da smo se na pobudo ene izmed članic odločile obdarovati med sabo za simbolično vsoto 10 €. Nič drastičnega, sodelujoče si kupimo med sabo malenkost, ki jo anonimno pošljemo drugi, ena izmed nas pa zbere in določi naslove.

Na akcijo se je odzvalo skoraj 130 žensk, ki so vsak dan nestrpno pričakovale poštarja in navdušeno odpirale paketke ter ugotavljale, katera je njena skrivna Božička. 130 mamic je imelo letos polepšane praznike zaradi take preproste malenkosti, kot je darilo neznanke, ki jo je skozi naše leto druženja skozi nosečnost in materinstvo dovolj spoznala, da je vedela kaj podariti, pa čeprav z zelo omejenim budžetom. In ravno zaradi takih drobnih stvari je božič zame magičen, ker riše nasmehe vsem, od tistih najmlajših pa vse do pobruhanih mamic, ki si že cel teden nis(m)o imele čas umiti las.

 

Letos nekomu polepšajte božič, pa naj bo to bližnji, ki ga že dolgo niste videli, zapuščena mačka ali pa popolni neznanec. Ker je sreča zato, da jo delimo <3

 

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .