Bazen misli / Predstavljeno

Dnevi z malčkom

Včasih se mi do 17h, ko prihaja iz službe Jaka, zdi, da se ura premika s polžjo hitrostjo – saj veste, oba tulita v en glas, po Murphyju sta seveda istočasno na smrt sestradana in v takšnih trenutkih samo še odštevam, kdaj ju lahko kot štafeto predam komurkoli, ki ju bo vrnil v nazaj v enemu kosu. Verjetno smo se vsi, ki smo po več ur doma z otroci, že poigravali z mislijo na blažen mir, ki bi sledil temu, da bi malček preprosto sedel na kavču gledal risanke – in da ne bo pomote, tudi to se pri nas zgodi. Vsako jutro ob svojemu standardnemu decilitru mleka Julija pogleda en del Pujse Pepe, je pa vajena, da ji sama od sebe pomaha v slovo takoj, ko vidi, da se končuje in brez težav sprejme dejstvo, da je to pač to. Kaj torej počneva po 8 ur in več, ko je Jaka v službi?

1. Risanje in lepljenje

Julija obožuje risanje, začeli smo sicer z voščenkami, ki pa se niso izkazale kot najboljša ideja, ker je tega hudiča praktično nemogoče spraviti iz različnih površin ? Zdaj ima barvice, v Sparu se dobijo debelejše variante njihove znamke, ki so bolj primerne za male rokice in stanejo 3x manj, kot primerljive Jollyjeve. Sama si za mizico prinese risalni blok in barvice, se usede na stolček in riše, čez pa lepi nalepke. Dolgo sem iskala takšne 3D, ki jih lahko večkrat odlepiš in prilepiš, potem pa sem v DM-u našla res luštne v izvedbi gozdnih živalic, samorogov… zdaj jih prvič prilepim ob hlače, da lepilo malo popusti, potem pa se Julija igra z njimi v nedogled.

2. Ples

V glavi mi že odmevajo Ko-Ko, Maček Muri od Perpetuum Jazzile in Baby Shark!

3. Sestavljanje Lego Kock

Postale so ji zanimive šele pred kratkim, so pa res večni favorit – tudi po pol ure se zamoti z njimi.

4. Igra vlog

Njena Bejbi je po novem njena najljubša igrača in mislim, da se počuti pomembno, ker počne stvari tako kot mamica – previja jo, jo hrani, pelje na sprehod z lesenim vozičkom Kinderfeets… celo v Mamaroo in Tristanov igralni center jo daje ?❤️ Zdaj, ko je bila bolna sem ji iz Malih Zakladov prinesla še zdravniški kovček in spet ima ogromno dela, ko ji posluša srce, daje zdravila, pregleduje ušeska in se pretvarja, da skrbi zanjo.

5. Branje knjigic

Doma imamo že celo zbirko knjigic, na dosegu rok pa ima zaenkrat samo kartonke, ki jih ne more uničiti, ostale pa bereva skupaj. Najbolj se splača narediti zalogo enkrat letno, ko imajo Spari razprodajo in jih dobiš po maksimalno 5€/kos. Midva sva ji tako vsakokrat, ko smo šli v trgovino vzela po eno, zdaj pa si doma izbere vsakič drugo, mi jo prinese, potem ponosno kaže živalice in predmete ki jih naštevam. Edini minus je, da se očitno igra tudi obratni kviz, saj me zadnji mesec po 100x na dan vpraša “kaj to” za vsako stvar, ki jo zagleda ?

6. Risanje s kredami

Na barvne krede imam res lepe spomine še iz otroštva in najbolj sem srečna, ko se pripeljem domov in zagledam mavrično porisana tla. Ob lepih dnevih tako na ulici narišem sončke, oblačke, rožice… ona pa jih “pobarva”. V Kiku sem dobila res veliko škatlo različnih odtenkov za celih 49 centov!

7. Igra na vrtu

Zunaj sva postavila tobogan, hiško, v kateri ima plastično kuhinjico in gugalnico, zdaj pa bi še spala na vrtu, če bi ji le dovolila. Dejansko lahko v miru pijem kavo (če odmislimo Tristana na zizi), ona pa se je sposobna po celo uro igrati čisto sama, pleza, se vozi s poganjalčkom, v kanglico nabira kamenčke… takrat ji domišlija dela s polno paro, kar je super za razvijanje možgančkov.

8. Sprehod

Vsak dan greva peš do bližnjega kampa, kjer živi račja družina in par labodov. Najbolj srečna je, ko nas že od daleč zagledajo in z glasnim gaganjem plavajo proti nam ker že vejo, da smo prinesli hrano in to je dovolj velika motivacija, da se potrudi in dejansko celo pot hodi, tako da se dovolj utrudi in njen popoldanski spanec traja tudi po dve uri.

9. “Kuhanje”

V njeni sobici je lesena kuhinjica Janod, kjer imava čajanke s plišastimi zajci. Odkar ima dodatke, kot so piškotki, skodelice, tortice itd., ji je postalo res zanimivo in kar ne dojemam, da je že tako velika – ko se pretvarja, da zajček pije dela “nm-nm-nm”, ko jè dela “ama-ama”…

10. Igra s hišo za punčke

Glede lesene hiške Le Toy Van iz Malih Zakladov sem bila, priznam, zelooo skeptična, ko smo ji jo namenili za letošnje božično darilo. Skrbelo me je, da je še čisto premajhna, da bo vedela kak sploh početi z njo, pa me je, še enkrat več, pozitivno presenetila. Pobrala sem le najdrobnejše dodatke, da se ne porazgubijo in se že čisto vživi v igro vlog s človečki in pohištvom. Najraje daje “tata” na mini wc školjko ?

Idej je torej reees malo morje in odkar je tako velika, da se zna igrati je vse skupaj veliko lažje in bolj zabavno. Če je res slabo vreme pa namesto klasičnih risank prižgemo Animal planet, gledamo in se učimo živalce ter tako na bolj kvaliteten način preganjamo dolgčas. Tako dneve preživljamo mi, če imate še kakšno fajn idejo pa vam bom vsekakor hvaležna!

L. ❤️

1 komentar

Oddajte komentar

To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .