Bazen misli / Predstavljeno

Gole ritke, kahlice in nalepke

Preden se je Julija rodila, sva imela z Jakom burno debato o tem, ali bova objavljala otrokov obrazek, ali pa ga skrivala, kot je bil takrat ravno naraščujoč trend. Enotna sva si bila predvsem v tem, da nikakor ne bova limala preko stickerjev, torej vse ali nič, kajti dokler lahko angleški princ javno pokaže svojega otroka mislim, da bo tudi najin varen pred divjimi paparaci ? On je bil rahlo proti, jaz malo bolj za – na koncu sva sprejela dogovor, da gredo v javnost izključno fotke, zaradi katerih ji čez 15 let ne bo nerodno. Torej nobene golote, niti zgoraj brez, nobenih situacij kot so sedenje na kahlici, prvi dnevi po rojstvu pa ostanejo samo naši, ker sva jo takrat kar malo ljubosumno želela imeti samo zase.

Kar, mimogrede reši tudi pomisleke glede raznih čudakov na internetu – mislim, da si s sliko mojega oblečenega otroka lahko pomagajo manj, kot s prepolnimi plažami. In prav zato, ker verjamem, da se tam skriva veliko večja nevarnost, Julija razen v apartmaju ni nikoli gola, ima pa doma več kot dovolj časa, da prezrači ritko

Glede na to, da naše življenje delim s takim številom neznancev je meni njena samoumevna pravica, da ji omogočim spodobno javno podobo, se mi pa vsekakor v času, ko znajo otroci prej upravljati s tablicami kot brati, izolacija ne zdi smiselna. Raje ji skozi leta primerno predstaviva vse prednosti in slabosti tehnologije in (morda utopično) verjamem, da bo zaradi tega znala bolje postopati na socialnih omrežjih in se morda izognila kakšni pasti.

Verjetno smo vsi starši programirani tako, da smo na svoj zarod včasih prav absurdno ponosni, pa naj bo to le nasmeh ali pa odigrana Bachova 6. simfonija in se z njimi radi pohvalimo pred svetom. To sploh ni narobe, dokler se prav zato se na slikah ne znajde kakšna mala gola celulitična ritka (vsi vemo, da je to najbolj luštna stvar na svetu!), kar pa našim otrokom ne bo ravno pripomoglo na bodočih razgovorih za delo.

Torej, drage mame, dokler poskrbimo, da ne bo Marjeta iz kadrovske prvega vtisa o bodočem uslužbencu dobila iz naftalina potegnjene slike na kahlici, bo svet čisto lep, ne glede na to, koliko se boste odločite deliti s svetom ?

 

L. ❤️

4 komentarji

 • Katy
  19. julija, 2018 at 21:53

  Se ne morem bolj strinjati ???????? Ne razumem ravno mamic, ki objavljajo slike svojih otrok, obraz pa zakrijejo z kaksnim cudaskim stikerjem ? Ali pa se huje, odrezejo glavo ?

  Odgovori
  • admin
   19. julija, 2018 at 23:11

   Meni tud nikoli niso ble jasne te nalepke, vsaj to sem bla ziher, da ne bomo prakticirali ?

   Odgovori
 • Neja
  20. julija, 2018 at 09:01

  Te nalepke čez glavo so pa itak čisto mimo 😀
  Se strinjam s člankom, razen s tem, da bo slika 1-letnega otroka, ki z golo ritko leži na postelji, nekoč lahko vplivala na zaposlitev 🙂 Vsi smo bili enkrat otroci ter skakali okoli nago-ritni in se mi takšne nedolžne slikce ne zdijo sporne. Pa to ne pomeni, da bom pa jaz objavljala slike svojega nagega otroka 🙂
  So pa takšne slikce, ki niso ravno za širšo javnost, najbolj luškane in super spomin! Tudi sama sedaj najraje pogledam takšne svoje in sestrine slikce, ki se jih ponavadi 15-letnik najbolj sramuje 😀

  PS: Super si in ful rada berem tvoje bloge!

  Odgovori
  • admin
   20. julija, 2018 at 09:32

   Jaz mam pol telefona poletnih slik tamale, ko je brez vsega, ni Gucci outfita, ki bi bil bolj luštkan kot dojenčkaste rolice! In se strinjam, da je nihče zaradi njih ne bi odpustil, je pa vseeno fino, da med Guglanjem njeni bodoči sodelavci in delodajalci ne naletijo nanje, ker določene stvari pač spadajo tja, kjer jih imamo možnost nostalgično pregledovat tudi mi – v domači album ?
   In hvala ???

   Odgovori

Oddajte komentar

To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .