Bazen misli / Predstavljeno

Jesenska skrb za zdravje

Tokrat mi nosečnost tako hitro mineva, da se komajda usedem, zadiham in preračunam, kako daleč sem že. Ko me kdo vpraša, v katerem tednu sem, imam na srečo pri roki vedno aplikacijo, ki to pridno razmišlja namesto mene in prejšnji teden sem tako čisto šokirano ugotovila, da sem uradno že v 7. mesecu! ?

Moje telo se pridno pripravlja na prihod malega fantka, kar se kaže z občasnim neprijetnim otrdevanjem trebuha, predvsem pa vse močnejšimi brcami, ki me opominjajo, da sem zdaj poleg zase in za Julijo odgovorna še za nekoga. Trudim se, da bi čimbolj počivala, kar pa z enoletnico, ki ima v sebi energijo tisočih jedrskih bomb ni tako lahko izvedljivo in občasno me ima, da bi cel dan kar prespala. Proti temu se borim s čimbolj kvalitetno prehrano in dnevnim jemanjem prenatalnih kapsul Novalac, ki me spremljajo že od samega pluska na testu nosečnosti. Parkrat sem nanje v vsakodnevnem kaosu čisto pozabila, pa me je telo samo opomnilo s pomanjkanjem energije in moči v mišicah, zato sem si zdaj nastavila kar opomnik.

Jutro tako začnem z obveznim kozarcem vode, saj se trudim dnevno popiti vsaj 2,5l tekočine, eno rožnato kapsulo in hranljivim zajtrkom za obe z Julijo. Zdaj, ko prihaja čas prehladov in bolezni me je še posebaj strah, da ne bi česa staknili, saj nobena od naju zaradi okoliščin (premala starost in nosečnost) ne more jemati močnejših zdravil, zato imava na meniju tudi ogromne količine sadja in zelenjave, zraven pa stisnem tudi kakšen pomarančni sok ali pripravim limonado.

Zagotovila za zdravje seveda ni, verjamem pa, da lahko dosti pripomore tudi preventiva – če nič drugega, me pomirja že misel, da jaz in rastoči dojenček dobiva vse potrebne vitamine in minerale s pomočjo skrbi za raznoliko prehrano in kapsul Novalac. Tako mi ostaneta le še Jaka in Julija, ki zdaj ravno testirata izdeleka za odpornost, kar pa sporočim, kako se bo obneslo! ??

 

L. ❤️

 

* Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Medis d.o.o.*

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .