Bazen misli / Predstavljeno

Kič, jaz sem pripravljena!

Danes je zapadel prvi sneg in očitno je bilo teh nekaj snežink dovolj, da je v predbožično evforijo (ki se vsako leto začne še malo bolj zgodaj) potegnilo še tiste najbolj zagrizene Grinche, kot je moj mož.

Dejansko sva si glede tega čisto različna, jaz ob prvem odpadlem jesenskem listu ob a capella izvedbi All i want for Christmas is you v glavi že sestavljam seznam božičnih daril, njemu pa se zdi vse to totalno nepotrebno in kičasto. Ampak to nima vpliva na moje na trenutke že zaskrbljujoče vzhičeno pričakovanje božiča, saj si tega veselja ne pustim vzeti – ne glede na to, kako se mi ob tem reži Jaka, slišim zgražanje neznancev ob okrašenih trgovinah ali poslušam pridigo sorodnikov, kako je za vse to itak kriva Coca-Cola, zame je ta čas magičen. Ker me konec koncev briga, da za ta praznik najbolj profitirajo trgovci, da je Romeo poglodal glavo Jezusa iz jaslic in da zdaj izgleda kot 8.potnik, da je november po vseh družbenih merilih prekmalu za božična fotografiranja in če kdo misli, da je moja ideja o ujemajočih se grdih družinskih božičnih puloverjih pretirana (Jaka, da se ne boš delal, da tega nisi prebral!), v božičnem času je v zraku nekaj lepega, kar večino ljudi navdaja z otroško radostjo in srečo, ki nam je vsem z leti začne kronično primanjkovati. Kar čutiš lahko, da se naenkrat širi dobra volja, želja po tem, da nekoga razveseliš, povsod srečuješ nasmejane ljudi…

Ne glede na godrnjanja o skomercializiranosti, prezgodnjem začetku in nepotrebnosti praznikov, bom letos že 1. decembra nakrancljala čisto vse, kar mi bo prišlo pod roke, pa naj bo to maček ali hišni vhod, s pentljami in čestitkami okrasila darila, vrtela božično playlisto dokler Mariah Carey ne ostane brez glasu in pekla piškote (če me bo le trebuh še spustil dovolj blizu pulta). Ker bo tokratni božič za nas še toliko bolj poseben, saj ga bomo praznovali vsi štirje, ker imam tisoč razlogov za srečo in želim to dobro voljo širiti tudi med druge.

… in tako morda odtaliti srce še kakšnega takega Grincha, kot je moj dragi, ki je v soboto v Merkurju že meril božična drevesca, ker je baje obstoječe za v novo hiško čisto premajhno. Saj veste, majhen korak za človeštvo… ?

 

L. ??

 

Fotografije so delo moje drage Ines Images, ki vam lahko pričara najlepše spomine na letošnji božič. Pa čisto nič kičaste, obljubim! ?

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .