Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

Ko naročje potrebuje odmor

S fantki je vse drugače. Najprej sem rabila dober teden, da sem se naučila “upravljati” s plenicami in lulanjem v slogu fontane, kmalu za tem pa spoznala še eno super plat močnejšega spola – krče. To ne pomeni, da jih punčke nimajo, ampak vsaka stara, izkušena babica vam bo znala povedati, da imajo fantki pogostejše in intenzivnejše, na kar nisem niti pomislila, preden so nas zadeli. Julijo je v prvih tednih sicer občasno malo pozvijalo po trebuščku, vendar je 90% dneva prespala kot bubica, zato je bilo to še toliko večje presenečenje. Ko ti je luštno, se pač hitro razvadiš.

Tristanovi krčki so se začeli že kmalu po prihodu iz porodnišnice, preizkusila sem vse, od Avstrijskega Antiflata do Vetrovnih kapljic (ki jih mimogrede sploh ne odobravam, saj jih začasno “zadane” ravno ves ta sladkor), ogretih češnjevih koščic na trebuščku, gibanja z nogicami, mazanja CalmDown kreme na stopalca, enkrat smo obiskali Bownovo terapijo, ki je malo pomagala, zdaj pa je še hujše (kar naj bi bilo normalno)… nekaj od tega je sicer malo omililo težave, nič pa ne odtehta stvari, ki nam jo je za popotnico naložila mati narava. Maminega naročja in zize.

Ko rečem, da je priklopljen name mislim dobesedno, spati mora tako blizu, da zizo vsaj voha, če že nima v ustih, če pa slučajno med dremežem poškili in ugotovi, da njegove žive dude ni blizu, nastane preplah. Moje bradavice so obrabljene že nekako tako, kot gume na starem traktorju, on pa se še kar ne da, kar potrjuje konkreten žulj na njegovi zgornji ustnici ?  Edini način, da je spal več kot 20min v kosu sva odkrila, ko smo se prvič odpravili od doma. Prespal je celo pot in potem še ves čas, ko smo ga vozili v vozičku, se je pa pritožil takoj, ko smo malo predolgo stali na miru. Diagnoza: očitno ga pomirja guganje!

Svoja otroka imam tako rada, da bi v trenutku dala življenje zanju in vse predobro se zavedam, da novorojenčki potrebujejo materino bližino, ampak veste kaj? Jaz pa rabim tuš. Rabim hrano, rabim 10 minut v dnevu zase, da sem lahko potem spet dobra mama. In konec koncev imam še enega otroka, ki je bil 15 mesecev vajen vse pozornosti sveta in me prav tako potrebuje. Če sem zato egoist, pa naj bo. Prav zato sem takoj začela razmišljati o alternativi za moje utrujene roke, ki bi mi omogočila vsaj toliko časa, da na hitro opravim kakšno malenkost, preden se spet stisnem k Tristanu in Jaka me je spomnil na Mamaroo. Imeli smo ga pri Juliji, ampak takrat mi, iskreno, niti ni bil preveč v pomoč, ker sem imela tako srečo, da je spala kjerkoli si jo odložil in to po cele dneve, zato sem se kasneje odločila za Nuno, ki je služila kot počivalnik. Tudi pri Nuni obstaja opcija dokupa napravice za stalno guganje ampak bodite pozorne, če računate nanjo in ne naredite enake napake kot jaz, novi model, Grow, te funkcije namreč ne podpira. Mali je bil že čisto utrujen od nespanja, jaz z mastnimi lasmi, sitna od konstantnega nošenja in iz samega obupa sem se v trenutku slabosti odločila, da stestiramo še to opcijo. Škoditi ne more, glede na izkušnje, da spi ob tresljajih pa je lahko samo boljše, ne?

Tako je Jaka oddrvel po novi Mamaroo 4.0 (nama najbolj paše v dnevno sobo siv, zato sva izbrala Silver Plush) in komaj sva čakala, da ga stestiramo. Že prej sva prebrala, da omogoča 5 različnih možnosti gibanja, 5 hitrosti in 4 vgrajene zvoke, poleg vsega tega pa še možnost upravljanja z mobilnim telefonom – noro, kaj vse se že dobi, ne?! Nastavila sva na funkcijo, ki oponaša vožnjo z avtom na neko srednjo hitrost in izbrala beli šum za pomiritev ter ga položila v novi gugalnik. Julija je bila noro srečna, da ji je pripadla Nuna, v katero je končno lahko plezala (mimogrede, preverjeno zdrži celo mene ?) Jaka, ker je imel novo tehnično igračko, meni pa se je prikazala Marija, ker je mali po nekaj minutah v Mamarooju dejansko ZASPAL! Pa ne tisti dremež, ko ga zbudi vsak šum, pravi spanec, ki je trajal celo uro! V večernem času najhujših krčev sicer še vedno pomaga samo mamin objem, ampak definitivno pa je to veliko olajšanje za čez dan.

 

Doma tako ostajata oba gugalnika – Nuna za Julijo, ki jo uporablja za počivalnik in bo uporabna še lep čas, Mamaroo pa za uspavanje Tristana. Za vse, ki ste me spraševale, kako se obnese in ali je res vreden denarja: če imate doma otroka, ki prespi cel dan, ga lahko odložite tudi zastonj na kavč, ko pa imate težave s spanjem in ne uspete niti skuhati kosila, si ga privoščite brez slabe vesti, če le lahko. Meni je danes uspelo postoriti več, kot prej v celem tednu, Tristan pa je dobil prepotrebno dozo spanca, pa vseeno tudi crkljanja pri mamici. Ker takšne zadeve tako niso mišljene kot nadomestek topline, so pa super pomagalo za utrujene roke in glave ??

L. ❤️

 

*Mamaroo si lahko pred nakupom ogledate v trgovinici Mali Zakladi, ali pa ga kupite direktno preko spleta pri podjetju MiniMe*

 

1 komentar

  • Petra
    10. januarja, 2019 at 21:43

    Če bi tole obstajalo 13 let nazaj bi vse pokupila. Čisto razumem.

    Odgovori

Oddajte komentar

To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .