Predstavljeno

Ledeno kraljestvo zabave

Img 1241

Vem, vem… objavo na temo Julijinega tretjega rojstnega dne vam obljubljam tako dolgo, da bo verjetno prej praznovala četrtega, je pa tole danes izsek iz dogajanja, ki je verjetno najbolj ostal v spominu tako stršem kot tudi otrokom.

Ko smo planirali zabavo, sem si jo zamislila seveda primarno kot otroški rojstni dan, kjer se vse vrti okoli slavljenke in njenih želja, vseeno pa sem malce razmišljala, kako bi se ob tem, ko se naš podmladek zabava, tudi starši lahko nekako sprostili, ne pa samo skakali naokrog in jih lovili po prizorišču. Tisti, ki imate otroke, mlajše od 3 let verjetno veste, o čem govorim, ne? 😉 Ker imam sama rojstni dan le dober teden za Julijo, sem se že nekako sprijaznila, da je totalno nesmiselno delati dva ločena žura in svojega pač nikoli več ne bom praznovala kot včasih, tako da zdaj pač naredimo enega, malce bolj “konkretnega”, kamor povabimo kar vse prijatelje, pa je volk sit in koza cela.

Img 1242

Kako si torej kot starš lahko kupiš par ur odraslih debat na zabavi, kljub temu, da imaš s seboj otroke? Z animatorkami! Nimam pojma, kako mi to še nikoli prej ni padlo na pamet, ampak v sekundi, ko me je prešinila ta brilijantna misel, se je pojavila nova težava… kje hudiča bom našla nekoga, ki mu dejansko zaupam svoje in tuje otroke? Ne morem kar čez oglasnik in poklicati prve številke, ki mi pride pod roke, kako bom vedela, da je ima čut za otroke, da ni samo neka zdolgočasena študentka, ki bo prišla nabirat ure, ali pa še huje, kak čudak!? Potem pa sem se spomnila na Špelo – punco, ki vodi vadbo Špelini junaki, živi blizu mene, tako da jo poznam tudi osebno in je, prisežem, najbolj naravni talent za delo z otroci, kar sem jih kdaj videla! Ko jo vidiš, kako se ukvarja z njimi, jih spodbuja k igri, z njimi riše ali pa piha milne mehurčke VEŠ, da so v najboljših možnih rokah, tako da je bilo le še vprašanje, če je pripravljena za tovrstno akcijo. In na mojo velikansko srečo sem šele kasneje izvedela, da se je z animacijami pravzaprav celo že ukvarjala, pa jih je dala na stranski tir zaradi prevelikega obsega drugega dela (ima namreč vodene vadbe za malčke od leta in pol starosti na kar 16 lokacijah) – potem pa je korona seveda oddelala svoje in tako je bil tudi njen urnik spet odprt za “stare” aktivnosti.

Img 1243

Mislim, da ne pretiravam če rečem, da so me skorajda vsi starši po zabavi poklicali, da mi povejo, da je bila to ena izmed najboljših naložb do zdaj. Špela je zaradi večjega števila otrok s seboj pripeljala še okrepitev v obliki ene izmed svojih vaditeljic in skupaj sta iz rojstnega dne naredili magično kraljestvo otroške zabave, kjer so bili otroci sicer čisto blizu nas, tako da smo jih vseeno imeli na očeh, ni pa bilo nikakršnega cukanja za krilo v stilu “mama, mama”. Medtem, ko smo mi odrasli končno (z nekaterimi se zaradi razdalje ali pa prepolnih urnikov res vidimo le še za kakšne take posebne dogodke) poklepetali, celo v miru pojedli (!) in popili kakšen kozarec vina, se je mlajši del obiskovalcev zabaval s skakanjem po napihljivem gradu, ustvarjanjem, kopanjem v napihljivem bazenčku, na home-made poligonih… totalen uspeh!

Img 1245

Torej, če boste v kratkem praznovali otroški rojstni dan, planirate poroko z veliko otroci ali pa iščete animacijo za kakšno drugo zadevo, vam z vsem srcem in toplo priporočam Špeline junake. In ker vem, da vas bo zanimal sam strošek – cena animatorke na uro je od 6eur dalje, odvisno od kilometrine, željenih “rekvizitov” ipd., kar se meni zdi realno malo glede na to, kaj dobiš v zameno. Pri nas sta bili do cca 20h, potem pa niti ni bilo več potrebe, saj so otroci en za drugim odhajali spat… in to z nasmehi do ušes 🙂

 

L. <3

 

 

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .