Bazen misli / Predstavljeno

Naše zdravje je rožnato, pa vaše?

Včasih sem poslušala svojo pokojno babico, ki je modrovala, da imaš vse, če imaš zdravje. Takrat se mi je to zdelo zlajnano, z leti pa sem se vse bolj začela zavedati resničnosti te izjave.

Priznam, da sama nisem ravno zgledna, kar se tiče zdravega prehranjevanja  in fizične aktivnosti, velikokrat izpustim obrok, si ne vzamem časa za obisk zdravnika, če ne gre praktično za življenje in smrt, zdravje mojih otrok pa mi je prva in glavna prioriteta. Takšne smo pač mame, ne? 🙄

Prav zato sem obakrat skupaj z drugim, potrditvenim testom nosečnosti, kupila še paketek prenatalnih kapsul Novalac in tako poskrbela, da mala fižolčka dobita vse potrebne vitamine in minerale, pomembne za razvoj, hkrati pa seveda tudi nepogrešljivo folno kislino. Obžalujem le, da nobene izmed nosečnosti nisva ravno načrtovala in tako nisem začela z jemanjem že prej, tako kot je priporočljivo, ampak vseeno bolje pozno kot nikoli!

Zakaj sem se v poplavi različnih znamk podobnih pripravkov odločila prav za Novalac? Čisto iskreno, najprej sta me pritegnila roza barva kapsul in ugodna cena, ko pa sem farmacevtko povprašala, v čem je sploh razlika, mi je zatrdila, da so kapsule plod slovenskega znanja in po njenem mnenju najkvalitetnejše na trgu. Vsebujejo namreč najnaprednejšo aktivno folno kislino Quatrefolic® , ki zagotavlja večjo koncentracijo aktivnega folata v krvi kot običajna folna kislina. Imam namreč težave s pomanjkanjem železa, nekaj časa sem ga morala celo nadomeščati z zdravilom, ki mi ga je na recept predpisal zdravnik. Sedaj, verjetno tudi zaradi rednega jemanja Novalac prenatalnih kapsul, teh težav nimam več.

Vsi pripomočki tega sveta seveda ne odtehtajo uravnotežene prehrane in svežega zraka, je pa folna kislina ena izmed zadev, ki je za potrebe zdravega razvoja ploda praktično ne moremo zaužiti dovolj brez takšnih podobnih preparatov. Ne vem, kako nujni ali ne se zdijo vam, jaz vem, da spim veliko bolj mirno ker vem, da sem naredila vse za zdravje svojih otrok 🙌

L. ❤️

 

*Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Novalac*

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .