Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

Nostalgija v kremi

Živimo v času modernega potrošništva, kar pomeni, da nam na vsakem koraku nekdo nekaj ponuja. Kupi, kupi, kupi! Gore in gore igrač, kozmetičnih preparatov, tehnike… kako za vraga naj človek med to poplavo sploh loči zrnje od plevela? Kako veš, da bo krema z rožico boljša od tiste, ki ima narisanega kitka? Kaj pa če ni dobra nobena, ampak bo prava tista v rumeni tubi!?

Sama sem se za Afroditino otroško linijo odločila že zelo zgodaj, ko je bila praktično še čisto sveža na policah, kar pa si nikakor ne bi upala, če ne bi imela na celotno znamko tako lepih spominov še iz časov, ko je moja babica uporabljala samo njihov šampon, na svoj prvi odstranjevalec laka (se še spominite tiste modre stekleničke z rdečim nohtom?), na njihovo kremo za roke, katere vonj me še danes spomni na mami, torej na ero, preden so nas preplavili s ponudbo in s(m)o se vsi pač držali preverjenih receptov. In veste, kaj si najbolj želim? Da bi lahko povedala svoji babici, da sem dobila priložnost, da se sprehodim po podjetju, kjer še danes izdelujejo njen najljubši šampon in tisti aceton, s katerim mi je v nedeljo zvečer, pred šolo, pomagala odstraniti lak in da sta še vedno točno taka, kot sta bila nekoč. Ker je dobre stvari pač nesmiselno spreminjati.

In ravno med tem obiskom Afroditinega laboratorija sem si dala en velik miselni “high-five”, da sem se pred dvema letoma držala svoje nostalgije in se odločila, da kupim prvi izdelek iz njihove linije za dojenčke in malčke, 100% mazilo, ki je še danes verjetno moj najljubši kozmetični izdelek za otroke vseh časov. Ob prisotnosti njihove strokovnjakinje na področju kemije smo imele s puncami možnost, da iz nekaj naravnih surovin, ki so vse pravzaprav neškodljive tudi, če bi jih človek zaužil, izdelamo eno takšno čisto same in po tej izkušnji lahko prisežem, da je to nekaj najboljšega, kar lahko date na svojega otroka.  Med drugim so nam razložili proces od same zamisli za izdelek, pa vse do končne postaje, trgovske police, in mi, laiki, si ne znamo niti predstavljati, skozi koliko postopkov in nekih birokracij mora iti ena sama slovenska krema, da jo lahko postavimo v svojo omarico. Ste naprimer vedeli, da je testiranje (sestavin in končnih izdelkov) na živalih na sploh v EU prepovedano, zato se na izdelke niti ne sme specifično navajati, da so cruelty free – pa čeprav potem zaradi pomanjkanja tega znakca na embalaži marsikdo avtomatično pomisli, da temu ni tako? Da imajo pri uvozu večinoma veliko bolj ohlapne standarde, kot za domačo proizvodnjo?

Kar se mene tiče, je Afrodita s tem, ko je dala karte na mizo ne le upravičila, ampak celo utrdila svoj sloves, da je še vedno več kot konkurenčna vsem svetovno znanim znamkam, saj mi je dala neko mirnost, da res delam najboljše za svoja otroka. Sama sem na trenutke celo pripravljena biti testni zajček, pri njima pa nisem pripravljena na kompromise, posledično pa pri meni ne boste zasledile vsak teden druge otroške kozmetike, plenic in ostalega, kar se tiče njunega splošnega zdravja.

Ravno zato, ker lahko po tem obisku za svojimi priporočili še toliko bolj trdno stojim in vem, da vas je ogromno, ki ste že preizkusile in se navdušile nad njihovo kozmetiko, sem punce v Afroditi poprosila, da naredijo izjemo in nam za kratek čas dodelijo kodo za popust BABY15 v višini 15%, ki velja za celotno linijo Kids&Baby v njihovi spletni trgovini – če ste torej fenice priporočam, da si naredite zalogo, saj popust traja samo do 8.2.2020, tako da 3,2,1… veselo šopingiranje! 🙂

 

L.

 

*objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Afrodita*

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .