Bazen misli / Predstavljeno

Odštevanje se začne… ZDAJ!

A se vam kdaj zgodi, da gre narobe čisto vse? Celo življenje sem sanjala o pravljični poroki in si predstavljala, kako s planerjem v roki pohajkujem med cvetjem in tortami, v resnici pa je planiranje čisti kaos. Do poroke je še manj kot mesec dni, jaz pa sem nanjo pripravljena nekako tako, kot dinozaver na komet.

Najprej se je zataknilo pri bandu. Jaka je sitnaril, kako je čisto vse pri tej poroko po moje, da sploh nima nobene besede, zato sem mu prepustila eno izmed večjih odločitev: glasbo. Od izbire med DJ-em in bandom ter komada za prvi ples in čudežno, prva stvar, ki je šla po zlu je bila ravno v njegovi domeni 🙂

Najprej sva seveda sto let iskala izvajalce, ki igrajo glasbo, ki nama ustreza, ne prakticira nepotrebnih skečev in vlakca rahlo okajenih gostov, hkrati pa ne računa kot Beatlesi na vrhuncu kariere.  Ko sva končno našla (za moje pojme še vedno NORO drago) skupino, je najprej potekalo pogajanje za ceno, ko smo se končno sporazumeli za ceno in se celo pisno dogovorili, da se naslednji dan nakaže akontacija in da je termin zagotovo najin, sva seveda to sporočila vsem ostalim, s katerimi sva bila v dogovorih, nato pa naslednji dan prejela sporočilo s strani vodje banda. Žal so spregledali rezervacijo, ki so jo dobili že lani, zdaj pa ne morejo odpovedat. V zameno, da sva v tistem trenutku ostala ne samo brez enega, temveč tudi vseh ostalih bandov, sva dobila polovičarsko opravičilo in predlog drugega, celo še dražjega banda, ki nama sploh ni potegnil. Na ostala sporočila se niso več odzvali.

Druga težava je, da se še kar nisva spravila na plesne vaje, zato bo očitno najin prvi ples izgledal nekako tako, kot “stiskač” na šolskem plesu. Tolažim se, da bom imela dolgo obleko in tako nihče ne bo opazil mojega pomanjkanja plesnih spretnosti, žal pa Jaka nima te sreče, tako da bova očitno tudi to prisiljena vriniti v že tako prepoln urnik.

In še vrhunec? Jaka bo očitno bos. Čevljev zanj nikakor ne najdeva, meni so vsi te “zatahmašni” moški čevlji grozni, saj nisem za lakaste in špičaste zadeve, njemu pa se vsi zdijo premalo formalni. V soboto greva v akcijo, da na poroki ne bo izgledal kok kak pripadnik Hare Krišne,  zato bo dobrodošel vsak nasvet, kje vaše boljše polovice opravijo šoping za čevlje.

 

PROSIM, potolažite me, da je to normalno, preden se začnem resneje poigravat z idejo o poroki na samotnem otoku! 🙂

 

L. <3

1 komentar

  • Katarina
    24. maja, 2018 at 20:35

    Ahhh kako te razumem. Sama sem lani organizirala poroko iz tujine in naročala ostalom, kaj je za postoriti, ko pa sem se vrnila domov je bilo samo še 4 mesece časa, zato sva ob iskanju bandov dobila odgovor, da če rabiva za naslednje leto ne pa čez par mesecev, da ljudje to po leto vnaprej rezervirajo in nekateri gredo se v tem obdobju že celo razidejo. Za čevlje pa tako odvisno kakšen slog ima tvoj Jaka. Moj ke imel mornarsko modro obleko, ki jo je kombiniral z rjavim pasom, čevlji in lesenim metuljčkom, meni je bil ta stil bolj všeč od klasičnega črnega. 🙂 Ples pa tako nama je zaradi partnerjevega hudega interes uspelo povaditi samo enkrat pa še to ne do konca. Tako, da sva potem improvizirala moj pa je skril noge pod mojo siroko obleko in je izpadlo tako dobro, da so naju vprašali kam sva hodila na plesne, a sem jaz sem.sproti govorila, kaj bo naslednji korak pri plesu ???

    Odgovori

Oddajte komentar

To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .