Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

Pametne igrače za razgibane možgančke

Med prebiranjem ene izmed knjig o čustvenem ravnovesju otrok sem naletela na zanimivo teorijo, ki opisuje delovanje še ne popolnoma možganov. Sesalski možgani, ki aktivirajo negativna občutja, kot naprimer ločitveno stisko, bes, strah ipd., so hkrati odgovorni tudi za igrivost in potrebo po raziskovanju, zato je zelo pomembno, kako usmerjamo njihove impulze.

Doma imamo kupe igrač, ki ji večinoma sploh niso bili zanimivi, saj sva naredila veliko napako in jo vse od rojstva zasipala z njimi, posledično se jih je naveličala, zdaj pa žalostno čepijo v kotu sobe. Pri drugem otroku sva se tako odločila, da ne ponoviva enake napake in res ponujava samo po eno igračo, pa še to količinsko močno zmanjšava, predvsem pa sva pozorna na to, kako kvalitetne so.

Julijo načeloma vse zadeve, namenjene otrokom, mikajo neprimerljivo manj, kot pa razmetavanje kuhinjskih predalov, kot edini uporabni pa so se izkazali izdelki Fisher Price. Ne vem, ali jo tako pritegnejo žive barve (ugotovila sem, da dojenčki žal ne delijo moje ljubezni do pastelov), interakcija, lučke, morda kombinacija vsega skupaj, važno mi je le, da zaležejo. Mislim, da skoraj ni več njihove igračke, ki je nimamo v zbirki: Čudežni mikrofon, Pametni kuža, Pravljične rime, Pošast z liki… vse jo navdušuje! Ne glede na to, ali poplesuje ob ritmih njihovih pesmic, pritiska na trebušček kužkove sestrice, da srček zasveti, ali pa z mikrofonom maha po omarici, njej je važno samo to, da so njeni možgančki stalno v pogonu, to pa igračke Fisher Price nedvomno omogočajo.

Če imate doma takega malega hudička, kot je Julija, vam vsekakor priporočam, da raje poskrbite za manj kvalitetnih igrač kot kupe nabiralcev prahu, saj boste s tem naredili uslugo tako otrokom, ki bodo tako lahko usmerili svojo odvečno energijo, kot tudi sebi, ko boste končno v miru spili tisto prvo kavo ?

 

L. ❤️

 

P.S.: vse pohvale za čudovite fotke grejo tudi tokrat Ines iz InesImages ?

1 komentar

  • Andreja
    17. julija, 2018 at 10:38

    Zivjo, kaj bi naredila en izbor npr top5 igrac, za katere si mnenja da so dobra izbira. Ce si to ze kje pisala, se opravicujem, ampak nisem zasledila. ?

    Odgovori

Oddajte komentar

To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .