Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

Poletje v termah Tuhelj

Pred odhodom na morje smo končno zbrali ves pogum, ki sva ga z Jakom premogla in se končno odpravili na prvo skupno mini “testno” potovanje kot štiričlanska družina.

A zakaj je nekdo, ki je prepotoval cel svet rabil brco v rit, da se je spravil manj kot 150 km, kolikor so oddaljene Terme Tuhelj, stran od doma? Ker me je bilo, iskreno, groza ob misli na spanje in vso logistiko, ki jo s seboj potegneta dva tako majhna otroka. Vajena sta spati vsak v svoji sobi, Tristan še vedno enkrat na noč pije mleko, Julija se zbuja ob 8h, on pa zna razgrajati že ob prvih sončnih žarkih, uvajanje goste hrane je pri nas še vedno vesoljska znanost, kar pomeni, da potrebujem prevreto vodo ravno prave temperature skozi cel dan… ko sem v mislih premlevala ta seznam, me je sproti minevalo in tako sva nekega dne pač kliknila gumb za rezervacijo in si rekla “kar bo pa bo”. Če bova čakala na pravi trenutek lahko celo življenje sedimo pred hišo in tako smo se prejšnji petek vsi štirje napakirali v tako naložen avto, da je Jaka vozil nekako tako kot šofer Miško v filmu “Ko to tamo peva” in se, presenetljivo, brez kričanja odpeljali proti Tuheljskim toplicam na Hrvaško, kjer se nahaja hotel Well****, v katerem smo bili naslednji dve noči nastanjeni.

Pričakali so nas nasmejani receptorji, ki so nam predali kartico od povezane družinske suite, ki je sestavljena iz dveh identičnih sob v novem delu. Ker Tristan in Julija še vedno spita v otroških posteljicah, smo dobili še dve zibki – mali je spal v sobi skupaj z nama, madam pa je kraljevala v svoji. Poleg sob, ki so res omogočale več kot dovolj prostora in udobja za vse, pa je v sklopu hotela še ena stvar, ki me je navdušila – obroki! Samopostrežni “All you can eat” se ponavadi sliši super, ampak dostikrat veš, kaj je na krožniku samo po obliki, ker je vse tako brez okusa, tukaj pa je bila ogrooomna izbira, vse pa je tudi res dobro.

Če se želite malo pocrkljati, se lahko odpravite v dvorec Mihanović, ki je od hotela oddaljen le nekaj korakov, ponuja pa bolj intimno vzdušje in vrhunsko kulinariko. Midva sva se pri meniju pustila presenetit in nisva bila niti malo razočarana – vsi štirje hodi so bili definitivno vredni obiska. Julijo je najbolj navdušila juha iz mladega graha, Jako domači bananin sladoled s čokolado, vsi pa smo se strinjali, da se tja še vrnemo.

In pa še bistvo celotnega obiska za otroke (zame je to, kar je verjetno očitno iz tega zapisa, hrana ?): vodni park. Je res ogromen, mene pa je najbolj navdušila raznolikost, saj ponuja nekaj čisto za vsakogar. V Tuhi Landu se lahko zabavajo že najmlajši, kot sta Julija in Tristan, v aquaparku pa pridejo na svoj račun tudi adrenalinski navdušenci, tako da težav z dolgčasom tam vsekakor ne boste imeli. V kolikor imate srečo in so vaši otroci že malo večji, imajo celo organizirano varstvo, da si vzamete urico zase in se v miru razvajate v Spa-ju, če pa ste tako kot jaz, vedno v paketu, jih pač vzamete zraven in si privoščite družinsko razvajanje ?

Soba, ki so nam jo v ta namen dodelili je sestavljena iz dveh masažnih miz in bazena z mehurčki – Julija je dobila 20 minutno masažo s čokolado, pa je še ni čisto prepričala, saj je ves čas migala in se hihitala, zato je po hitrem postopku odšibala k Jaku v Jacuzzi, Tristan je dremal v vozičku, jaz pa sem dobila svojih 60 minut sprostitve ?

Zaradi vseh zgoraj naštetih razlogov in relativne bližine (do tja smo rabili le uro in pol) se bomo tja zagotovo še vrnili; če ne prej pa jeseni, ko bo morje spet postalo premrzlo in se nam bo zaluštalo namakanja ? Če imate obisk v planu v kratkem, imajo trenutno na voljo družinski paket, ki res zajema vse, kar potrebujete za zabavne počitnice!

L. ❤️


*Objava je nastala v sodelovanju s Termami Tuhelj*

 

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .