Bazen misli / Predstavljeno

Polžja slina: čudaški ritual ali prihodnost kozmetične industrije?

Glede na to, da se zadnjih par let zaradi vseh sprememb srečujem z bolj ali manj konstantno izsušeno kožo na obrazu, je bilo verjetno le še vprašanje časa, kdaj se ji bo pridružilo še zoprno zategovanje po telesu. In res, nisem rabila čakati predolgo, saj me je letošnjo zimo napadlo z vso močjo – popokani členki na rokah, izsušeni komolci in kolena, pete… kam hudiča je iz mojega telesa naenkrat izhlapela vsa voda!?

Ne vem, ali je to prvi znak staranja (celih 27 let imam, valda za to še ni čas, ne? 😀 ) ali pa posledica moje mačehovske nege (zvečer samo padem v posteljo in se večinoma nimam ne časa ne volje maziliti z vsemi mogočimi zadevščinami, vem pa, da nikakor ni bilo prijetno in vsekakor očitno nujna spodbuda, da sem končno odprla tisto kremo, ki je že cel prejšnji mesec nabirala prah na polički.

Pred časom sem s kolegico debatirala o izdelkih iz polžje sline in moja prva reakcija ob misli, da bi nanašala tisto sluz, ki jo za sabo puščajo polžki s hišicami, ki jih Julija tako rada opazuje, je bila seveda v stilu “o hell no!”, po njenem zagretem prepričevanju, da je to pravzaprav sveti gral moderne anti age nege in da je to Hollywoodski hit (mazila iz polžje sline uporabljata med drugim Katie Holmes in Emily Ratajkowsky), pa sem se spravila v eno izmed svojih raziskav.

Največ podatkov sem našla o tem, da se polžja slina uporablja za regeneracijo kože, odpravljanje pigmentnih znamenj, zdravljenje aken in celo opeklin in brazgotin. Ker so polži polni kolagena, antibiotikov, glikolne kisline in antioksidantov, slina pa bogata s hialuronsko kislino, naj bi super vplivali na čvrstost in elastičnost kože, jo aktivno navlažili, obnovili in pomagali pri hitrejšem luščenju poroženelih celic v zgornjih plasteh epidermisa, kar se sliši precej obetavno, tako da sem se odločila žrtovati v namen znanosti in zadevo dejansko stestirati 🙂 Ponudnikov tovrstnih krem je pri nas res za moje pojme presenetljivo veliko, tako da je bila izbira kar težka. Ker nisem želela štartati z obrazom, ki se mi zdi vseeno delikatno območje za tovrstno eksperimentiranje, se mi je zdelo najbolj optimalno neko splošno mazilo, ki pa je veliko težje najti, kot kakšno obrazno anti age kremo in tako sem priklikala do 100% naravnega polžjega mazila Dea’s Beauty. 

Ob nanosu je zadeva dejansko drugačna od večine mazil, ki sem jih kadarkoli stestirala, struktura je zaradi polžje sline bolj gosta, naredi pa nekakšno zaščitno plast, kot da bi se čez kožo naredil film, ki zadržuje vlago in hkrati nadomešča tisto, kar ji manjka. Najbolj sem se bala kakšnega čudnega vonja (čeprav ne vem točno, kako sem si sploh zamišljala vonj polžje sline? 🙂 ), ampak je čisto nevtralna, po barvi in teksturi me najbolj spominja na ognjičeve kreme. Po treh nanosih sem se že tako navadila, da mi sestavine sploh niso več nenavadne, efekt na predele s suho kožo pa je bil praktično takojšen, kar se res redko zgodi, saj moraš večino krem za prve znake uporabljati dosti dlje. Olajšanje občutka srbenja in zategovanja je meni izmed najpomembnejših faktorjev pri oceni učinkovitosti, hkrati pa se mi je v manj kot tednu popravilo tudi splošno stanje na problematičnih predelih.

Končna ocena je torej za moje pojme več kot pozitivna, trenutno sem pri koncu prvega mazila in nedvomno si bom kasneje nabavila nove zaloge, če pa ste tudi same dovolj pogumne in radovedne, da bi stestirale, sem vam uredila 10% popust s kodo LARA10!

 

L.

 

*Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Dea’s Beauty

 

 

 

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .