Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

Popotnica za življenje

Verjetno vas večina že ve, da Julija to prvo leto šprica vrtec. O razlogih sem že večkrat pisala in čeprav je na trenutke noro naporno sem vesela, da sva se tako odločila. Zdi se mi, da se imamo prav zaradi tega in Jakovega podaljšanega očetovskega dopusta možnost še toliko bolj zbližati v teh prvih mesecih – edini minus, ki ga zaenkrat vidim pa je le njena odvečna energija, za usmerjanje katere mi večkrat zmanjka idej. Nikakor ne želim, da postane en izmed “zombijev”, ki ne poznajo več proste igre in cele dneve buljijo v takšne in drugačne ekrane, navade glede zdravega življenja in gibanja pa se najbolj izoblikujejo do 6. leta starosti, zato se mi zdijo te zgodnji pristopi še toliko bolj ključnega pomena. Želim si, da bi znala brcniti žogo, skakati čez kolebnico, plezati po drevesih, ne pa obvladati iPada še preden dobro spregovori.

Prav zato sem kar dolgo iskala kakšno organizirano aktivnost za najmlajše, kar pa je praktično misija nemogoče, ker se očitno nihče izmed odraslih prostovoljno ne spusti med hordo podivjanih malčkov 😂 No, skoraj nihče. Po naključju sem naletela na Špelo in Roka, brata in sestro, ki skupaj z mamo in po novem še nekaj drugimi vaditeljicami ustvarjata svojo zgodbo o uspehu, ki ju je popeljala prav do razgibane vadbe za otroke – Špelinih junakov! Oba sta rojena talenta za delo z njimi, kar je meni resnično pomembno in prava redkost. Že prvi stik z njima te tako pomiri, da jima mirne vesti zaupaš svoj podmladek in kar veš, da se bodo skupaj noro zabavali, otroci pa ju obožujejo, ker se jim 100% posvetita. Imajo dve starostni skupini in to kar na 10 lokacijah, zato sem celo našla vadbo čisto blizu doma, kar mi prihrani ogromno logističnih težav, do konca meseca pa ponujajo še možnost brezplačne uvodne urice, na katere se lahko prijavite TUKAJ, kjer sem se lahko dokončno prepričala, da je to to, kar sem iskala.

Poleg obveznega čuta za otroke mi je zelo pomembna tudi strokovna podkrepljenost vaditeljev, predvsem pa me je zanimalo, kako za vraga si predstavljajo prepričati gručo otrok med 1,5-3. letom starosti, da sodelujejo in predvsem ne naredijo totalnega kaosa v prvih petih minutah? Kako bo Julijo kdo prepričal, da bo tekla v določeno smer, ko pa že najin skok v trgovino izgleda bolj kot odlomek iz Survivorja? Pomirili so me, da je Junior vadba za najmlajše še v kombinaciji s starši, traja samo 45 minut, predvsem pa se zgledujejo en po drugem in se posledično otroke med tem časom uspešno animira in motivira za sodelovanje.

Klišejsko kot se sliši, zdravje je naše največje bogastvo in ker sama žal še predobro vem, kako hitro te nezdrave življenjske navade lahko dohitijo kasneje v življenju želim svojima otrokoma dati drugačno, boljšo popotnico. In prav zato bom vedno raje investirala v takšne aktivnosti, kot pa v katerokoli igračo tega sveta.

L. ❤️

 

 

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .