Bazen misli / Predstavljeno

Pozdrav soncu

Ne vem, kako je pri vas, ampak tole sonce je bilo pri nas že nujno potrebno. Ker sva bili non stop zaprti notri in se ni nič dogajalo je bila sitna Julija, mački, ker niso mogli patruljirati v izvidnici (na terasi), Tija, ker se ni pošteno sprehodila po cele tedne, posledično pa tudi jaz in Jaka.

Zdaj, ko je končno prišla tista prava pomlad, ki se očitno že kar preveša v poletje, pa je s seboj prinesla nove preglavice: kako sploh zaščititi to nežno kožo in občutljive oči pred močnim soncem? Midve se v lepem vremenu skoraj vsak dan odpraviva peš na Zbilje, zdaj pa planirava še kakšno Šmarno goro in podobno, kjer se direktnemu soncu skorajda ne moreš izogniti, sploh, ker Julija komaj čaka, da jo odložim na kakšno travo in lahko šiba naokoli po vseh štirih. Prav zato sem se opremila s pripomočki, ki mi pomagajo, da ne drvim za njo z orjaškim senčnikom ali pa jo zaklenem v klet do novembra:

 • STREHICA VOZIČKA Z UV ZAŠČITO – najina Nuna jo med vozičkanjem super ščiti pred soncem, tako da lahko spi brez navešanja raznih tetra plenic kot zastora
 • KAPICE S ŠILTI IN KLOBUČKI –  jaz jih največ najdem v Zari ali HM-u

 

 • KVALITETNA KREMA ZA SONČENJE – za Julijo imam Badgerjevo kremo za dojenčke, ki je čisto naravna in neodišavljena

 

 • SONČNA OČALA – smešno se sliši, ampak pravzaprav je logično, da če zaščitimo svoje oči, bi morali še toliko prej poskrbeti za nežne otroške. Kljub temu, da so mi razna očalca v obliki rožic in srčkov iz raznih otroških trgovin in DM-ov res luštna, mi je na prvem mestu kvaliteta in primerna UV zaščita, zato sem se po internetni raziskavi odločila za znamko Julbo. Prijazne prodajalke so mi razložile, da je izjemno pomebno, da se popolnoma prilegajo otroški glavici in svetloba ne pronica ob straneh, ob tem pa so še praktično nezlomljiva (stestirano med Julijinim napadom). Ker je pomembno, da oči malčkov ne razvadimo z očali, jih ne smemo dajati na glavico kar pri prvem sončnem žarku, temveč izključno v močnem in motečem soncu, jih do zdaj še ni imela gor več kot testnih 5 minutk, tako da čakajo na poletje.

 

Če jim sezujete nogavičke, ne pozabite namazati stopalc, saj jih tudi tam lahko prav pošteno opeče, pa ne pozabite, da so v teh dneh tudi oni žejni, zato jim večkrat ponudite vodo, pa naj bo to po steklenički, v kozarcu ali slamici!

 

L. <3

3 komentarji

 • Maja
  19. aprila, 2018 at 12:11

  Haha, noro dobra slika s kapico in očali:)))

  A tega Jakata bomo kdaj kje videli in spoznali:P? Obeta se poroka, o ženinu pa ne vemo nič 😛

  Odgovori
  • Jaka
   19. aprila, 2018 at 18:34

   Po koluarjih se govori, da je Jaka pravi zrebec

   Odgovori
  • admin
   19. aprila, 2018 at 22:42

   Haha, Jaka je kot stric iz ozadja, ves čas prisoten, samo kaže se ne prav rad :))

   Odgovori

Oddajte komentar

To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .