Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

Priprave na novo šolsko leto

Praktično celo osnovnošolsko obdobje sem bila ena izmed tistih, ki so se dejansko veselili šole. Vsako poletje sem že kmalu po zaključku prejšnjega leta preučila seznam delovnih zvezkov, učbenikov, barvic in vseh ostalih šolskih potrebščin, ki sem jih potem označila s podpisanimi nalepkami in stokrat zložila ven in nazaj notri v torbo. Piflarka! :))

Najpomembnejši nakup, tisti, ki sem se ga vedno daleč najbolj veselila, pa mi je vedno predstavljala šolska torba. Ko sem šla v prvi razred se spomnim, da sem imela dokaj klasično, pravokotno, tja do konca moje OŠ pa se je očitno trg že pošteno razvil in vsako leto je bila pred mano večja izbira. Po moji eri šolanja so prišle še take na kolescih, pa tiste z utripajočimi lučkami, pa nekakšne, ki so se kar same peljale po svetu… in sploh si ne morem zamisliti, kaj vse bodo pogruntali v roku teh treh let, ko bo na vrsti za izbiro svoje prve šolske torbe Julija!

Sama sem sicer še vedno pristaš klasike in pred mesecem, ko sem izbirala Julijin nahrbtniček za vrtec, sem naletela na Jeune Premier, znamko, ki me je tako navdušila, da bi se septembra kar vrnila v šolske klopi 🙂 Do sedaj sem sicer že skoraj v vsaki večji trgovini zasledila šolske torbe, ki pa so vse približno po istem kopitu, te pa so resnično nekaj posebnega, kar mi je takoj padlo v oči. Čudovit dizajn, dovršeni detajli, kjut dodatki, kvalitetni materiali, lahke za prenašanje (btw, meni se včasih zdi, kot da te mini prvošolčke po svetu nesejo torbe, ne obratno), ergonomsko oblikovane… kje je bilo to 15 let nazaj?! Ko se spomnim, kako težko sem vsak dan po dvakrat, v vsako smer, tovorila svojo tisto težko torbo, te pa tehtajo le 890g, sem res vesela, da je šla tehnologija tako naprej, da vsaj moji otroci ne bodo celi zgrbljeni že do petega razreda.

Meni najbolj kjut so njihovi It Bag Midi modeli, saj so posodobljena retro varianta, ki je sicer mišljena za starejše otroke, ampak že kar vidim Julijo z Lady Gadget! Če bi izbirala danes, bi zagotovo izbrala to ali pa Cherry Pompon, ki je pri nas bolj klasičen model, hkrati pa optimalen za nošenje, saj nosilni sistem s pomočjo pasu prenese kar 50% teže na boke in tako razbremeni ramena in hrbet. Super pogruntavščina je tudi zaponka spredaj, ki omogoča, da naramnice, kljub temu, da so močno oblazinjene, ostanejo fiksno na mestu in ne zdrsnejo (ta patent je zlata vreden sploh pri manjših otrocih, mi ga imamo na vrtčevskemu nahrbtniku).

Če ne veste, katero izbrati in v čem se modeli razlikujejo, si lahko preberete TUKAJ, za vodič po velikostih pa poglejte SEM. Ker vem, da je sploh za starše šoloobveznih otrok vstop v šolo kar konkreten strošek, sem vam pri Silly.si izborila 10% popust, do katerega pridete s kodo ROMEOJULIJA 10!

 

 

L.

 

 

*Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Silly

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .