Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

Ščit za zimske mesece

Na mlečnokislinske bakterije za otroke sem naletela že zelo kmalu, v prvem mesecu po Julijinemu rojstvu. Ker je imela kombinacijo refluksa in težav s prebavo, sem ji na vsak način poskušala prihraniti vsaj malo zvijanja, zato mi je pediatrinja na posvetu priporočila, naj skočim v prvo lekarno in kupim izdelke Waya, saj edini vsebujejo 100% mikroenkapsulirano in hkrati najbolj preučevano mlečnokislinsko bakterijo Lactobacillus rhamnosus GG (jap, tole ime sem šla prav poguglat :)) S tem načinom mikroenkapsuliranja mlečne bakterije preživijo pot skozi prebavila v 90 odstotkih, kar je v primerjavi z ostalimi (manj kot 25% uspešnimi) zame dokaj prepričljiv podatek.

Vmes mi sami izdelki z mlečnokislinskimi bakterijami niti niso bili tako kritičnega pomena, Wayo sem (razen poleti) dodajala dodajala predvsem zaradi druge funkcije, o kateri si lahko malo več preberete spodaj, odkar pa je Julija vstopila v vrtec pa igra ključno vlogo tudi pri preprečevanju kakšnih zoprnih trebušnih virusov in v boju proti drugim, nezaželjenim bakterijam, ki si jih otroci tam med sabo kar dnevno izmenjujejo.

In še druga, ekstra pomembna stvar, sploh v jesenskih in zimskih mesecih: obstaja tudi v različici z že dodanim vitaminom D3, ki pa oljni suspenziji ne potrebuje dodatkov, ki bi povzročali krče. Če ste špricali predavanja o tem, zakaj je D3 pomemben tudi pri večjih otrocih, ne samo novorojenčkih si lahko bolj podrobno preberete TUKAJ, na kratko pa je potreben za normalno rast in razvoj kosti. Mogoče se kdo še spomni, da je imel Tristan grozljivo obliko krčev, zaradi katerih je na začetku po cele dneve prejokal, tako da smo (na srečo ali žalost) vse skupaj stestirali res na vseh področjih.

Poleg vsega naštetega boste verjetno ekstra veseli še samega doziranja, kapljic Waya namreč ne rabiš nervozno kapljat na žlico (in polovico vsenaokoli), ampak pridejo v kompletu z kapalko, kjer je tudi označena potrebna dnevna doza. Tristan dobiva po 7 kapljic (doza za novorojenčke in otroke do 2. leta starosti), Julija pa že 10 kapljic/dnevno, predvsem pa meni OGROMNO pomeni, da prihranim na času in živcih, ko dozo mlečnokislinskih bakterij in D3 odpravim hkrati!

L. ❤️

 

*objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Medis*

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .