Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

So res vse bakterije slabe?

Kadarkoli se podam na pot, ki traja več kot eno uro, tovorim s seboj celo skladovnico reči, ki jih ponavadi v enakem stanju, nedotaknjene, tudi prinesem nazaj domov, se pa počutim veliko bolj mirno, če jih imam pri sebi.

Ena izmed teh so izdelki Waya za uravnoteženo črevesno mikrofloro, ki so moj nepogrešljiv sopotnik že zadnjih par let, natančneje vse od neke ne prav prijetne dogodivščine s hrano v Šanghaju. Recimo le, da kitajska hrana na Kitajskem ni tako prijazna želodcu evropejca kot naše lokalne restavracije, tako da sem dva dni namesto za oglede zapravila za umiranje v hotelski sobi. Vse od tedaj sem oborožena za takšne primere in ne glede na to, kako moderno je mesto, kamor potujem, vedno poskrbim za preventivo v obliki kapsul z mlečnokislinskimi bakterijami. Tako začnem jemati tovrstne izdelke že nekaj dni pred samim odhodom, da poskrbim za boljšo toleranco želodca in tako ne rabim hodit samo v preverjene in vsem nam dobro znane McDonaldse, ampak malo pogumneje zavijem še v kakšno novo restavracijo in poskusim lokalne specialitete.

Sama sem sicer priložnostna uporabnica izdelkov z mlečnokislinskimi bakterijami, jih pa dnevno dobivata oba otroka že od prvega meseca starosti, da jima pomagajo pri prebavi, saj je imela prve mesece Julija vse do trenutka, ko smo jih nabavili, grozne težave z zaprtjem. Niso pomagale sladkane kamilice, postan Donat, masiranje trebuščka… po prvem tednu dodajanja mlečnokislinskih bakterij pa so težave izzvenele. Pri Tristanu sva poskusila brez, ko pa so bili krči že tako hudi, da je ubožec praktično cele dneve prejokal v bolečinah, pa sva poskusila še to in resnično je to edino, kar mu je zadevo vsaj malo omililo. Sicer niso izginili kot bi odrezal, še vedno so se pojavljali, ampak v veliko blažji obliki in manj pogosteje. Meni so priročni zaradi preprostega doziranja, saj ima otroška verzija dodano kapalko, s katero točno veš, kakšno dozo je otrok dejansko prejel – za razliko od žličk in drugih podobnih zadev, ki jih ponavadi srečujem pri kapljicah.

Prav tako s tem rešim dve muhi na en mah, saj vedno vzamem Wayo z dodatkom vitamina D3 in ga posledično ne rabim dodajati ločeno. Pomanjkanje le-tega namreč lahko vodi v dosti težav kot so rahitis, zmanjšan mišični tonus, prekomerna utrujenost itd., zato se res striktno držim, da ga oba redno jemljeta vsaj pozimi. Ja, tudi Julija ga po priporočilu pediatra še vedno dobiva, ne glede na to, da je dosti zunaj. Ravno zadnjič mi je doktorica med pogovorom razložila, da večji otroci posledično potrebujejo večje količine tega vitamina, direktnemu soncu je seveda ne izpostavljam, iz hrane pa ga je praktično nemogoče pridobiti dovolj, zato ga (razen poleti) dodajam na ta način.

Upam, da sem s tem komu pomagala, da se izogne kakšnemu neljubemu pripetljaju v tujini, če pa imate doma dojenčka s trebušnimi težavami pa tudi toplo priporočam, da vsaj preizkusite to varianto. Dobre mlečnokislinske bakterije lahko nedvomno naredijo le korist, škode pa nobene, tako da je boljše določene stvari zatreti v kali, kot pa se kasneje boriti z njimi.

L. ❤️

 

*Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Medis d.o.o.*

 

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .