Bazen misli / Predstavljeno

SOS za kožo

Vsak večer, ko je ura 20.15 in oba zaspita, sledi moja obvezna večerna rutina, ki sem jo pred časom čisto preveč zanemarila. Razen tuša in umivanja zob sem po porodu skrb zase praktično opustila, saj je Tristan z glasnim tuljenjem zahteval mojo prisotnost takoj, ko sem se od njega oddaljila več kot pol metra, posledično pa sem lahko odmislila vse podvige, ki so zahtevali več kot 7 minut, saj včasih nisem imela niti časa počakati, da bi pritekla topla voda, samo na hitro sem se polila z vodo, na pol obrisala in z eno nogo v pižami že drvela po stopnicah, preden bi s sireno zbudil še Julijo in bi imela samo dvojno delo.

Odkar smo ga privadili na rutino, zaspi res pridno in skoraj do minutke točno, kar mi daje veliko več manevrskega prostora in priznam, da sem to resnično pogrešala. Sicer imam na umivalniku Baby Monitor, ampak občutek, ko se po celem dnevu v miru spraviš pod vroč tuš je neprecenljiv! In ne samo to, spet sem začela z nego kože, ki je bila zaradi kombinacije pomanjkanja nege, mraza in poporodnih hormonov že tako izsušena, da me je začelo vse zategovati. Ker imam občutljivo kožo in sem imela med prvo nosečnostjo celo perioralni dermatitis, sem res paranoična kar se tiče izdelkov, ki jih dam na obraz in dolgo sploh nisem upala uporabljati nič, saj me je pri vsaki kremi nekaj zmotilo. Ali sem dobila rdečico, drobne mozoljčke, premasten občutek na koži… posledično sem si samo umivala obraz z vodo, kar je še nekako šlo do poroda, potem pa sem dojela, da nujno potrebujem kvalitetno nego. Pred dobrima dvema mesecema sem naletela na naravno in ekološko kozmetiko Màdara iz Latvije, ki je v Sloveniji še dokaj neznana, ker pa je zaradi pomanjkanja časa nisem imela možnosti, da jo stestiram tako je treba, sem težko podala neko realno oceno. Prepričala me je s svojim pristopom “globlje od kože”, saj se znamka bori proti škodljivim sestavinam v kozmetičnih preparatih in temelji na baltskih rastlinah ter visoki koncentraciji učinkovin.

Zdaj se res striktno držim rutine in si vsak večer obraz očistim z micelarno vodo, ki hkrati očisti še tisto malo korektorja pod očmi in nanesem fluid, ki pusti lahkoten občutek ne-zabetonirane kože, se hitro vpije in je prijetno blagega vonja. Ne maram namreč krem, ki so tako močne, da me začne dobesedno boleti glava! Po enkrat tedensko naredim še piling in masko; ponavadi ju izmenjujem na vsake tri/štiri dni za globinsko nego, da odstranim odmrle celice in kožo dodatno očistim in navlažim.

Ogromno vprašanj sem dobila, kjer se dobijo izdelki te znamke: najlažje jih najdete v Muellerju, Nami ali Maximarketu, kar pa se tiče rezultatov, meni se kombinacija teh štirih izdelkov super obnese, morda bom v zimskih mesecih menjala le fluid za nekaj “bogatejšega”, kajti čutim, da moji koži zadeve ustrezajo in upam, da bo tako tudi na dolgi rok!

L. ❤️

 

*Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Bomerx d.o.o.*

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .