Bazen misli / Predstavljeno

Težave sodobne Pepelke

Mogoče je to rezultat tega, da nisem več ravno v najstniških letih, ampak že nekaj časa je najpomembnejši del moje garderobe obutev. In s tem ne mislim, da more biti to neka ultra-draga, dizajnerska zadeva, ampak predvsem nekaj, v čemer se bom počutila udobno in ne bom rabila v torbici celotnega kompleta prve pomoči za ožuljene noge. Poleti je to dokaj lahko, saj nakup japonk ni ravno vesoljska znanost, težava nastopi šele jeseni, ko se kar naenkrat znajdem pred dvema težavama: a) vse je noro drago (s tem, da sem za kvalitetno obutev celo pripravljena odšteti kakšen euro več!), b) nič mi ni pretirano všeč in še nenazadnje c) počutim se, kot da imam na sebi smučarske pancarje.

Letos sem najverjetneje preiskala skoraj vse trgovine z obutvijo, ki jih premore naša prestolnica, pa sem na koncu vedno pristala v svojih 4 leta starih, udobnih gležnarjih. Z enimi, ki so me že nekaj mesecev vabili iz izložbe in sem jim posledično spregledala celo enormno ceno, smo se razšli v trenutku, ko sem jih dala na noge, saj so imeli peto trdo kot kamen, pri drugih me je motilo, da je v njih stopalo številke 39 izgledalo kot čoln, tretji so bili napačne barve… Jaka se je ob teh sodobnih ženskih težavah samo držal za glavo, jaz pa sem se že sprijaznila, da mi je očitno letos namenjeno neprostovoljno varčevanje.

… in potem sem v iskanju čevljev za Julijo po naključju zatavala v Deichmann, kjer sem se zaljubila. Ne, ni bil kak postaven prodajalec, ampak gležnarji! 😉 Taki idealni, črni, ravno prav visoki in predvsem UDOBNI! Na blagajni sem bila skeptična le še glede ene stvari – cene. In to ne v smislu, kot ponavadi, da bi bila previsoka, ampak ravno obratno. Je sploh možno, da so kvalitetni, če pa stanejo 3x manj kot večina tistih, ki sem jih do tedaj našla? Ker sem bila že na robu obupa, sem se odločila tvegati in danes, po dveh mesecih stalnega nošenja lahko rečem, da je bila to ena izmed boljših potez! Obute sem imela v soncu, dežju in snegu, pa jim nič ni prišlo do živega. S samim čiščenjem imam minutko dela, saj jih zaradi hvaležnega materiala prebrišem kar z vlažilnim robčkom in nasploh lahko mirno rečem, da me je Deichmann s tem parom več kot prepričal, da bo naslednjič, ko bom spet v fazi nakupa ena mojih prvih postaj.

 

L.

 

*Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Deichmann*

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .