Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

Učenje z igro

Kupi igrač so očitno v moderni dobi postali kar nekako nujno zlo. Eno prinese teta, drugo babica, tretjo prijateljica, ko pride pogledat dojenčka… in naenkrat se znajdeš med goro nekoristne navlake, ki pa se iz leta v leto samo še veča.

Če je bilo eno leto nazaj še relativno lahko, sem zdaj, ko Julija postaja pravi mini človeček z lastno voljo, na lastni koži izkusila vse “čare” strateško pozicioniranih igrač v trgovinah, ki stojijo na poti med mano in ciljem (v tem primeru žemljami). En hiter skok v trgovino se tako hitro spremeni v oklepanje vsakega pliša, ampak zaenkrat še ni prišlo do kakšne hujše drame, saj se ji da ponavadi lepo razložiti, da vsega res ne potrebuje, če pa si nekaj resnično želi, pa lahko napiše pismo Božičku. Midva z Jako sicer gledava, da kupujeva samo tri vrste igrač: lesene, poučne in pa stvari za ustvarjanje, pa še to res omejeno, saj nekako živiva v iluziji, da bova morda tako uspela otroka zaščititi pred tem, da jima bo nekega dne vse postalo samoumevno.

Pravzaprav so edine “klasične” igrače, ki sem jih sploh sama kupila v zadnjem letu Fisher Price, ki se od večine razlikujejo predvsem v dodani vrednosti za otroški razvoj, saj so zasnovane tako, da omogočajo učenje skozi igro. Vse od igralnega centra za najmlajše (Tristan je recimo oboževal kontraste in svetlobne efekte na njem) pa do naprednejših stopenj, se mi zdijo njihovi produkti res do potankosti premišljeni in zasnovani z namenom, da niso le še ena svetleča polurna muha. Kot primer, točno dve leti nazaj, ko smo iskali darilo za Julijin prvi božič, sem nekako naletela na akcijo za Pametnega kužka, ali bolje rečeno, Kužkovo sestrico, ki je se je na koncu izkazala za tako dober nakup, da je v uporabi še danes, posledično pa je Tristan ni mogel “podedovati” kot vse ostale igrače, zato je moral dobiti svojega. Zdaj ga ima Julija rada v avtu, da jo animira med daljšimi vožnjami, Tristan zaenkrat predvsem posluša pesmice – najbolj pomembno pa je, da je tako ena sama igrača lahko koristna res dolgo časa (ima tri stopnje) in ne pristane na dnu škatle z igračami, še preden smetarji odpeljejo embalažo.

Tristan je trenutno v obdobju, ko spoznava nove oblike in razvija motoriko, zato obožuje Lonček presenečenja in Vstavljanko likov Pošast, Julija se uči barve, posledično so ji najbolj zanimive Barvite voščenke, oba pa rada pogledata Pravljične rime, knjigico, ki poje otroške pesmice (o katerih jaz že sanjam, tolikokrat na dan jih slišim ?). Če ste torej, tako kot jaz, z eno nogo že v nizkem štartu za nakup božičnih daril, lahko samo še danes, 13.11.2019 TUKAJ koristite kar 25% popust na izdelke Fisher Price s kodo “LARA25”, da se ne boste obremenjevale z last minute nakupi ??

L. ❤️

 

 

* Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Fisher Price*

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .