Bazen misli / Predstavljeno

Urbani ščit za kožo

Če kaj, sovražim občutek zabetonirane kože. Možnost, da me boste srečali celo brez korektorja je ogromna, puder je zame nočna mora, ki se je poslužujem le v nujnih primerih, posledično pa je edina plast, ki stoji med mano in sončnimi žarki dnevna krema. Prav zato sem dolgo časa iskala takšno, ki bi poleg obvezne hidracije moji koži nudila še UVA zaščito, ne bi bila premastna, ne premalo hranilna… torej, ne želite si biti moja svetovalka v drogeriji, ker sem grozljiva stranka ?

Pred časom sem bila na predstavitvi kozmetike Skin Regimen, ki je ravno začela osvajati Slovenijo. V tujini je hit zaradi super sestave, bazirane na rastlinskih molekulah, učinkovitosti in, priznajmo si, tudi lepe embalaže, pri nas pa bo po novem na voljo izključno v izbranih kozmetičnih salonih. Tam sem prvič na koži stestirala njihovega letošnjega paradnega konja, dnevni fluid Urban Shield z zaščitnim faktorjem 30. Zakaj 30, ne 50 – več kot je, boljše, ne? Pri zaščiti pred soncem to zanimivo, ne bo ravno držalo. Takoj, ko SPF preseže 30 je namreč posledično potrebnih kup koži škodljivih dodatkov, tako da se ga jaz tako pri sebi kot pri otrocih raje izognem.

Še en urbani mit je, da v oblačnem vremenu ne potrebuješ zaščite pred soncem. Le to namreč oddaja različne vrste ultravijoličnih žarkov ne glede na vreme. Tudi na popolnoma oblačen dan nas lahko doseže do 40 % škodljivega UV sevanja in ker sonca izraziteje ne občutimo, nastopi pogosto ravno takrat najhujša nevarnost sončnih opeklin. Škodljivi UVA in UVB žarki imajo različne valovne širine in zato tudi različno delujejo – oboji pa pomembno vplivajo na razvoj kožnega raka.

Tako sem zdaj lahko brez skrbi, saj Urban Shield ščiti kožo ne le pred sončnimi žarki, temveč tudi vse bolj onesnaženemu zraku in smogu, ki se v njem nabira predvsem v mestih. Če ne verjamete in se vam zdi to pretiravanje stestirajte same – preživite dan v centru Ljubljane, brez make up-a, potem pa si zvečer obraz obrišite z vato in micelarno vodo. Grem stavit, da ne bo ostala čista ?

 

L. ❤️

 

*Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Bomerx*

 

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .