Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

Vonj po dojenčku

Tole pišem ravno, ko v nabito polni čakalnici Leonišča čakam na svoj prvi CTG v tej nosečnosti in ugotavljam, da me je ta otrok prehitel po desni. Od trenutka, ko sem v rokah držala tisto polulano paličico, ki me je zacementirala na tla kopalnice pa do zdajle se mi zdi, da sem se točno trikrat obrnila naokrog, hkrati pa dejansko odštevam v dnevih, kdaj bomo spoznali našega malega fantka. Se mi zdi, da pravzaprav sploh še nisem dojela, da bomo res štirje, da ne bomo obstajali več samo jaz, Julija in Jaka, ampak se nam pridruži še nekdo, ki bo kar ostal. Smešno se sliši, ampak v glavi imam  dnevno tisoč prebliskov, en izmed najbolj brilijantnih je naprimer ta, če bom sploh znala previti fantka, ker sem zdaj zverzirana na punčko, pa še to trenutno bolj spominja na krotenje razjarjenega aligatorja kot pa na menjanje pleničke krhkemu novorojenčku.

Sem pa veliiiko bolj mirna, odkar imam vse pripravljeno zanj v novi hiški – ko vstopim v njegovo sobico me pričakajo sestavljeno pohištvo, voziček, sveže prepleskane stene in tisti prijeten vonj po dojenčkih. Če ste kadarkoli v rokah držale kakšnega veste, da je ta čisto nežen, rahlo pudrast vonj najlepša stvar na svetu in meni je pranje mini oblačilc dejansko en izmed najljubših obredov v nosečnosti, ki mi pomaga, da se psihično pripravim na to, da se res bliža dan D. Prav zato ne pustim nikomur, da me pri tem moti in si vedno vzamem zanj cel dan ter v miru razdelim oblačilca na bele, temne, pisane, volnene kupčke in plišaste igračke, nato pa izmenično polnim in praznim stroje.

Tokrat sem to odgovorno nalogo pranja stvari, ki se bodo prve dotikale kože, ki je bila prej 9 mesecev izpostavljena samo varnemu zavetju mojega telesa, zaupala prašku in mehčalcu Violeta Babycare, ki me je prepričal z njihovo obljubo, da je to najbolj nežno sredstvo za pranje, ki ga lahko najdemo na tržišču. S pomočjo kar 5x prefiltrirane vode dobimo resnično nežno formulo, ki je hipoalergena in dermatološko preizkušena, zato se mi je zdela najpametnejša izbira v poplavi modernih kemikalij, ki se jim poskušam vsaj pri otrocih v najširšem možnem loku izognit.

Kombinacijo praška in mehčalca sem stestirala že na Julijinih oblačilih, ki so tarče vseh možnih madežev tega sveta in moram priznati, da sem bila ravno zaradi te nežne sestave na začetku skeptična, če bosta res kos tako zahtevni nalogi. Presenetljivo, odkar ju uporabljam nisem našla niti enega madeža, ki ga ne bi uspela odstraniti že s samim pranjem, tako da je zame to čista zmaga.

Ker sem dobila en kup vprašanj o tem, kje lahko kupite Violetine izdelke za dojenčke – trenutno dobite mehčalec ob vsakem nakupu pleničk, kombinacijo praška in mehčalca pa najdete pri Evitas.si. Jaz malo spremljam tudi na njihovih Instagram in FB profilih za update, kdaj bosta na voljo tudi v bližnjih supermarketih in če boste stestirale sporočite, kako se bosta obnesla pri vas!

 

L. ❤️

 

 

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .