Bazen misli / Otroška oprema / Predstavljeno

Življenje v gibanju

Eno izmed mojih načel, ki se jih poskušam kot starš držati je, da so otroci ustvarjani za gibanje, mi pa smo jim to dolžni omogočiti. Prav zato dajem velik poudarek že na zgodnji razvoj in pravilni handling, ki se odraža v poznejši motoriki in sega celo daleč v odraslo dobo.

Groza me je, ko vidim otroke, priklopljene na tablice, ki bi v sončnem vremenu raje strmeli v ekrane kot pa plezali po drevesih in se igrali gumitvist, zato sem si zadala nalogo, da naredim čisto vse, kar je v moji moči, da to preprečim in jima omogočim otroštvo v pravem pomenu besede. Pri tem mi je v ogromno pomoč vrt pred hišo, saj lahko Julija v sončnem dnevu preživi zunaj cele dneve in hodi noter praktično samo spat, drugače pa si kar sama najde zaposlitev. Včasih v kanglico nabira kamne, drugič v kuhinjici “kuha” čaj z nabrano travo, naokrog v vozičku vozi dojenčka… predvsem pa se je kot ideja leta izkazala naša nova hiška s toboganom. Zanjo sem dobila res ogrooomno vprašanj in vem, kako težko je najti prikupno, ne-plastično zadevo, ki hkrati še ne stane toliko, da moraš prodat obe ledvici. Jaz sem jo po dolgem brskanju našla v trgovinici Toys4U, kjer imajo ogromno izbire zunanjih igral, model je Ibiza, sem pa na začetku ciljala na veliko večjo zadevo. Zapičila sem se v visok model s plezalno steno in daljšim toboganom, pa me je na srečo lastnica trgovine še pravočasno opozorila, da morda to v tem trenutku ni najbolj optimalna rešitev. Ciljam namreč na to, da lahko otroka pustim, da se igra sam, ne pa da sem kot helikoptrski starš stalno za njim kot varnostna mreža, kar je pri višjih konstrukcijah za tako majhne otroke nujno. Ker bo naslednjo sezono na vrsto za igrala prišel še Tristan, bomo rajši počakali in čez nekaj let, ko tale hiška “odsluži” nabavili kaj bolj zahtevnega, zaenkrat pa se je to izkazala kot super poteza.

Tako lahko Juliji takoj po zajtrku obujem supergice in jo brezskrbno spustim na ograjen vrt, jaz medtem v miru uspem celo kaj pospraviti ali se poigrati s Tristanom, ona pa se je pripravljena po cele ure zabavati po svoje. Neizmerno je ponosna, ko lahko brez pomoči neštetokrat spusti po toboganu, mi maha skozi okno hiške (vanjo sem ji za dodatno zaposlitev dala še plastično kuhinjico, ki mi jo je prijazno odstopila kolegica, ki je ni več rabila), hkrati pa ima čisto svoje “skrivališče” pred odraslimi.

Če imate le možnost , vam jo res toplo priporočam – in če je morda kateri v pomoč, jaz sem se odločala med modeli Leon, Funny 3 (ker ima zraven še gugalnico), Hally, Zax, Fortress, Giant in Aksent, ki so bili moji favoriti, pa je na koncu zmagala Ibiza. Rada bi jo samo še prebarvala v kakšno pastelno barvo, pa se ne morem odločit katero, tako da bom vesela še vaših idej!

L. ❤️

 

*Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Didaktične igrače*

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .