Predstavljeno

Invisialign zobni aparat

Img 8551

Ko sem pred časom pokazala Jakov novi aparat za zobe, Invisialign, se je (pričakovano) usul plaz vprašanj glede cene, postopka, trajanja nošenja, prednosti, zakaj ravno ta klinika in vsega ostalega, kar zanima potencialne uporabnike, zato se mi je zdelo najbolj smiselno, da vse skupaj zajamem na mesto, kamor si boste lahko prišle prebrat tudi kasneje. Za pomoč pri bolj strokovnih odgovorih sem poprosila Živo Tatalović, dr. dent. med., spec. zob. in čelj. ortopedije (ja, tale naziv sem prepisala iz Googla ;)), eno izmed vodilnih strokovnjakinj na tem področju pri nas, ostale, bolj splošne odgovore glede same uporabniške izkušnje pa je prispeval Jaka.

Kaj sploh je Invisialign?

Invisalign je nevidni zobni aparat, ki predstavlja bolj estetsko alternativo fiksnim aparatom (zvezdicam).

Zakaj se je Jaka odločil ravno za to kliniko? Če prav vidim, je v Krškem?Po priporočilu, glede na dobre uporabniške izkušnje, sva se dogovorila za prvi informativni pregled v Dentalnem centru Tatalović (enkrat v prihodnosti imam tale aparat v planu tudi sama, ampak Jakatovo stanje je bilo hujše, tako da gremo po vrsti 🙂 ). Iskreno, pojma nisva imela, da se sredi Krškega nahaja taka nora klinika, že na zunaj je ogromna, moderna stavba, v njej pa kup res top strokovnjakov, tako da je bila res super odločitev. Če gre vse po planu niti ne rabiš prav dosti hoditi tja (midva sva bila do sedaj vse skupaj 4x) in za kvalitetno storitev se res splača malce zapeljat, sploh če primerjam s tem, da gre marsikdo celo na Hrvaško, midva pa sva že zaradi boljšega občutka želela tako kompleksno zadevo opraviti v Sloveniji, ne v tujini.

Prednosti Invisialign vs. “zvezdice”? Je razlika v učinkovitosti? Kako moteč je?

Pacienti so na splošno z invisalignom bolj zadovoljni, predvsem iz estetskega vidika. Aparat je bolj udoben za nošenje, manj je težav s pikanjem žice in odlepljenimi zvezdicami, kot se pogosto lahko zgodi pri navadnih fiksnih aparatih. Je tudi manj boleč in ga pacienti hitreje sprejmejo brez večjih težav.

Prednosti Invisalign terapije:
– skoraj povsem neviden
– manj boleč
– bolj udoben
– hitrejša terapija
– manj obiskov pri ortodontu

(dr. Tatalović)

Img 2211

Ali poteka zdravljenje hitreje, kot z navadnim aparatom?

Terapija z Invisalignom je sigurno hitrejša, kot z navadnim aparatom, tudi od 6-12 mesecev hitrejša. Je pa čas terapije seveda odvisen od zahtevnosti nepravilnosti pri pacientu,pomembno je da pacient res redno nosi alignerje (folije), ki se menjavajo načeloma vsak teden. Čas terapije je individualen. (dr. Tatalović)

Kdaj so vidni prvi rezultati?
Odvisno od stanja zob – pri Jaku se zgoraj (kjer ni imel prehudo) že lepo vidi, medtem ko gre spodaj (kjer je imel dokaj “nametane”) počasneje – trenutno je pri 7. foliji.
Je potreben še kak poseg pred samim aparatom?
Pogoj za ortodontsko terapijo je nedvomno zdravo in urejeno, sanirano zobovje, brez kariesov, zobnega kamna ipd. Zato je predhodno potreben pregled in ortopan, da vidimo, ali je potrebno pred aparatom še karkoli popraviti.
Ali kaj boli, ko nosiš? Ko sem dobila fiksni aparat, so mene namreč grozno boleli zobje kar lep čas…
Tole je Jakov feedback: Če bi rekel, da ne boli, bi se zlagal, je pa vzdržno. Takoj na začetku, prvih nekaj dni s prvo folijo je bila recimo 5/10, ampak morda bolj kot prav bolečino občutiš neprijetno zategovanje. Ko to zdržiš in premagaš prvo folijo, pa si na konju, ker vsaka naslednja niti ne boli več, ampak čutiš prvi dan nove le še malce pritiska, ki pa meni niti ni moteč.
Kako se po nošenju obdrži zobe “v liniji”?
Po vsaki ortodontski terapiji (tudi po Invisalign terapiji) je potrebna retencija. Zobe je potrebno obdržati na novem položaju, ker se naši zobje celo življenje lahko premikajo. (Tako da nobeno ortodontsko zdravljenje ni trajno.)
Fiksiramo jih najpogosteje z retencijsko žičko na notranji strani zob, lahko pa tudi s prozorno opornico, ki jo je potrebno nositi vsako noč.
Img 8534
Kako dolgo traja zdravljenje?
Jaka ima 38 opornic, kar pomeni, da bo nosil 39 tednov (prva “folija” se nosi dva tedna, ostale pa menjaš potem tedensko).
Zanima me cena za oba zobna loka z neomejeno opornicami?
Cena je načeloma odvisna od zahtevnosti terapije, cca 3300 –  3500evrov.
A bo kakšen popust? 😉
Tole vprašanje je en izmed razlogov, zakaj sem se spravila tole objavo spisat prav zdaj – v oktobru imajo namesto redne cene akcijo, v kateri dobite Invisialign aparat za 3.000 eur, naročite pa se lahko TUKAJ!
L. <3

Ni komentarjev

    Oddajte komentar

    To spletno mesto uporablja Akismet za zmanjšanje neželene pošte. Preberite, kako se obdelujejo vaši komentarji .